Stojković: Litvanija protiv Crne Gore pokazala koliko je borbena, ali imamo lek 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uverava da je njegov tim izvukao pouke iz poraza protiv Mađarske (2:1) u prošloj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine.

S tim naravoučenijem se izlazi na megdan s Litvanijom u Kaunasu, u nedelju, u 20,45 časova.

„Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom. Imali smo konstruktivan sastanak. Shvatili smo gde smo grešili. Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da reagujemo posle poraza i da budemo na visini zadatka – rekao je Stojković na konferencije za medije.

 

Piksi je najavio promene u taktici i u sastavu protiv selekcije koja je golom u nadoknadi vremena osujetila Crnu Goru da se kući vrati sa sva tri boda (2:2).

„Najbolje rešenje za nas je samo timska igra. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, gladan uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka. Videlo se to i protiv Crne Gore. Ali šta god pričali, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna.

Stojković se osvrnuo i jna uspehe košarkaša na Svetskom prvenstvu i Novaka Đokovića na Ju Es openu.

– Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Veliki rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem.

 

On je dodao da fudbaleri žele da budu u toj grupi rezultata, da nastave taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja.

– Znate kako, najvažnije kad izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd.

Piksi kaže i da se čuo s nekadašnjim saigračem iz jugoslovenske reprezentacije i Crvene zvezde dejanom Savićevićem, koji je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

„Pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom i našem sa Mađarskom i atmosferi koja će biti na stadionu u Kaunasu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari