Stojković: Naša je obaveza da pružimo sve 1Foto: STARSPORT/ Dušan Milenković

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da od njegove ekipe na predstojećoj utakmici Lige nacije protiv Španije očekuje da pruži sve od sebe i da pokaže istu želju kao i na prethodnim utakmicama.

„Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve. Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu“, naveo je Stojković na konferenciji za novinare, a preneo Sport Klub.

Srbija će igrati na gostujućem terenu u Kordobi protiv Španije u utorak u 20.45, a duel ova dva tima u Beogradu u prvom kolu Lige nacija završen je nerešeno 0:0.

„Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, ponekad i zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz poseda. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko. Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema“, dodao je Stojković.

Za reprezentaciju Srbije neće zbog povrede igrati dosta igrača, među kojima su i Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković, Ivan Ilić, Saša Lukić i Miloš Veljković.

„Ako nabrojim fudbalere, koji nedostaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik. Uvek analiziramo utakmicu i probleme, trudimo se da potvrđujemo kvalitet. U rasporedu i utakmici najvažniji je odnos, sve ekipe imaju problema sa povredama, Španija takođe ima veliki broj fudbalera koji nisu spremni da igraju“, rekao je selektor reprezentacije Srbije.

Stojković je naveo da razmišlja o promenama u odnosu na utakmicu protiv Švajcarske, koju je njegova ekipa pobedila 2:0.

„Pobeda je najlepša stvar, za povratak samopouzdanja i energiju nema bolje stvari. Najvažnije da prikupimo energiju u fizičkom smislu, tek nas očekuje video analiza i sutra oko podne finalna pred meč sa Španijom“, rekao je Stojković.

Srbija je treća u grupi 4 „A“ divizije lige nacija sa četiri boda, dok je Španija prva sa sedam bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari