Strahinja Eraković: Naš je inat veći od brazilskog, videćemo 24. ko će biti veći inadžija 1Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs

Dobrim, kontinuiranim partijama u Crvenoj zvezdi, Strahinja Eraković izborio se za mesto putnika na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Jasno je 21-godišnjem defanzivcu da će u konkurenciji Milenkovića, Veljkovića i Pavlovića, pre svega, morati da bude strpljiv i istrajan.

Eraković je presrećan što se uopšte našao među putnicima u Katar.

„Vest me je bukvalno zatekla u automobilu, vraćao sam se sa treninga. Ja nisam ni video spisak, ali su krenuli pozivi. Prvo porodica, prijatelji, ko sve ne… Srećom, bio sam blizu kuće, pa nisam morao da stajem da svima odgovorim. Nisam mogao da verujem, fenomenalan osećaj“, otkrio je Eraković prisutnim novinarima u Bahreinu, kako je uopšte saznao da ga je selektor Stojković uvrstio na konačan spisak putnika.

Samo učešće na Mundijalu bilo je tema među zvezdašima, naročito, jer su se Milan Borjan i Osman Bukari izborili da reprezentuju Kanadu, odnosno Ganu.

„Pričao sam s Osmanom Bukarijem, jer sam pretpostavljao da će on biti u timu Gane. I pričali smo baš i o Kamerunu, jer nam je rival u grupi. Naravno, Bukari zna dosta i našem timu i dao nam je velike šanse da uradimo nešto dobro u grupi. Pričao sam naravno i sa Milanom Borjanom i poželeo mu da sa Kanadom prođe grupu, pa da se, ako bog da, sretnemo tamo negde dalje.“

U fokusu je uvodni meč na Mundijalu protiv brazila 24. novenbra. Uprkos izvanrednom kvalitetu Selesaa u samom špicu napada, akcenat će biti na zaustavljanju Nejmara.

„Naš je inat sigurno veći od brazilskog. Videćemo 24. novembra ko će da bude veći inadžija.“

Naredni rival, nakon meča sa Brazilom, za reprezentaciju Srbije biće Kamerun.

„Gledao sam Kamerun dva puta na Afričkom kupi nacija, a njih sam najmanje gledao. Švajcarsku sam gledao dosta, protiv Španije poslednji put. Brazil je svakako favorit, ali niko nije slučajno ovde i svi će pokušati da istaknu stvari u kojima su dobri, a imamo i mi izuzetne pojedince. Kamerun je fizički jak, vrhunski spreman, ali mi sigurno igramo bolji fudbal, mada nikog ne smeš unapred da otpišeš.“

Na kraju grupne faze, „orlove“ očekuje meč sa Švajcarskom, koji će, bez sumnje, imati tenzičnu uvertiru zbog svega viđenog na meču u Rusiji 2018.

„Ne znam da li su Švajcarci jači, nije ni bitno, mi smo sigurno mnogo bolji nego tada, iako smo i tada bili dobri. Sad smo u nikad boljoj formi, svi igrači imaju možda i najbolje sezone iza sebe. Mi treba da gledamo samo sebe, a ne da razmišljamo o njima. Biće onda kako smo mi zamislili“, ubeđen je Eraković.

Iako mlad, štoper Crvene zvezde odiše samopouzdanjem.

„Nikad nisam bio tremaroš. Nisam ni kada sam počeo da igram u Zvezdi, pa posle u Evropi, ni sada u reprezentaciji. To mi je valjda neki dodatni plus, što se ne opterećujem time. Ako veruješ u sebe to ti je najjači adut, to ti je najjača snaga da odigraš kako treba.“

Momak iz Batajnice izuzetno je ponosan što će reprezentovati svoju zemlju u Kataru, uprkos tome što je trenutno, verovatno, poslednja opcija na mestu štopera.

„Čast mi je što sam uopšte ovde, deo najveće smotre fudbala, a da li ću da igram – o tome ima ko da razmišlja. Ja sam tu ako zatreba… Učim od starijih, uči se od takvih i kada nije Svetsko prvenstvo, a kamoli sad, dovoljno je samo da vidiš kako se pripremaju. Ovde sam tek od maja, slušao sam i ranije priče o atmosferi, pa nisi baš uveren, kao i svi verovatno. Ali sad sam se uverio. Evo, ja sam među najmlađima, jedini sam iz Superlige, a isto me gledaju i kapiten Dušan Tadić i Ivan Ilić“, poručio je Eraković koji ima problema sa prstima leve šake zbog čega mu je ista u zavojima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari