Strahinja Jovančević u finalu Evropskog prvenstva, Lazar Anić nije prošao kvalifikacije u skoku udalj 1Strahinja Jovančević. Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

 

Srpski atletičar Strahinja Jovančević plasirao se danas u finale skoka udalj Evropskog prvenstva u Rimu, dok Lazar Anić u istoj disciplini nije uspeo da prođe kvalifikacije.

Jovančević je skokom od 7,95 metara, koji je ostvario u trećoj seriji, zauzeo sedmo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a ukupno poslednje, 12. mesto koje vodi u finale.

„Sjajno se osećam. Došao sam sa ciljem da uđem u finale, jer znam da ću se u finalu totalno drugačije ponašati, biću relaksiran. Prezadovoljan sam“, rekao je Jovančević posle kvalifikacija.

„Mislim da je ovo sjajno skakalište i da sutra treba uživati i pokazati neku hrabrost i inat. Mislim da sam spreman za skok preko osam metara“, dodao je on.

Lazar Anić nije uspeo da prođe u finale, pošto je skokom od 7,88 metara zauzeo 18. mesto u konačnom plasmanu kvalifikacija.

Milica Emini nije uspela danas da se plasira u finale u trci na 100 metara sa preponama. Ona je imala vreme 13,24, a finale joj je izmaklo za jednu stotinku sekunde

Od 19.55 Armin Sinančević i Asmir Kolašinac nastupaju u kvalifikacijama u bacanju kugle, Angelina Topić od 20.30 boriće se za finale u skoku u vis, a Aleksa Kijanović od 21.10 u trci na 100 metara.

Finale u skoku udalj je na programu u subotu 8. juna od 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari