Streljaštvo: Maksimović i Arsović bez finala 1Foto: Streljački savez Srbije

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini malokalibarska puška trostav na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Posle niza neuspeha naših stelaca u proteklih peta dana očekivalo se da bi Maksimović mogla da uđe u borbu za medalje u disciplini u kojoj je pre četiri godine u Londonu bila olimpijska vicešampionka, ali je bila voma nesigurna i nastavljena je najlošija serija nastupa naših najtrofejnijih sportista na Olimpijskim igama.

Već posle ležećeg stava bilo je jasno da će naše takmičarke veoma teško izboriti finale. Maksimović je seriju od 20 metaka završila sa 192 kruga, što je čak pet krugova manje nego u Londonu, dok je Arsović imala jedan krug više.

Bio je to isuviše veliki zaostatak za vodećima, ali se posle ležećeg stava ukazao tračak nade da bi Ivana ipak mogla da se probije među osam najboljih. Taj deo kvalifikacija završila je sa 197 krugova i mogla je da se nada finalu u slučaju da iz stojećeg stava bude savršena. Arsović je iz ležećeg stava ubila 194 kruga i ostala je bez šansi.

Maksimović je, nažalost, u finišu bila najnervoznija i posle 20 „stojećih“ metaka imala je svega 189 krugova. Rezultat od 578 krugova, čak 12 manje nego na Igrama u Londonu, bio joj je dovoljan tek za 19. mesto, dok je Arsović sa 573 kruga bila 28.

Plasman u finale donosio je rezultat od 582 kruga, što za Ivanu nije trebalo da bude pretežak zadatak, ali su pritisak i nervoza zbog prethodnih neuspeha njenih kolega očigledno odigrali presudnu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari