"Stresna je situacija, ali mora se živeti sa zvižducima naših navijača": Igor Duljaj između dve vatre 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Novi trener Partizana preuzeo je ekipu u najgorem trenutku.

Navijači Partizana su toliko nezadovoljni rezultatima crno-belih ove sezone i stanjem u klubu iz Humske da se ekipi lakše da igra na protivničkim terenima, jer je tao manje na udaru Grobara.

Pred beogradski meč sa Šerifom, na oproštaju od Lige konferencije, oni sa južne tribine organizovali su masovan protest ispred kancelarija čelnika, da bi u poslednjem kolu napustili tribine u sred meča.

Otuda zvuči kao olakšavajuća okolnost što će uzdr,ani „parni valjak“ prvu pobedu posle jednog poraza i dva remija, u prvenstvenom nizu probati da ostvari na terenu Mladosti iz Lučana (12. mart, 18.15).

„Ne mogu da trošim energiju na ono što ne mogu da promenim. Pre minulog meča sam pozvao na regrutaciju i mobilizaicju, a došli su moji sinovi i durgari. Ima pomaka… Nisam ovde da bih vodio politiku kluba. Bilo bi nam lakše da ima više publike, ali moramo sa ovim da živimo. Stresna je situacija, ali moramo da naučimo i živimo da radimo pod stresom.

Mnogo je teško kad sa strane čujete neprijatne poruke poslate njima. Imao sam tu situaciju dok sam igrao, ali su mi skandirali protivnički navijači, zato je bilo lakše. Znatno je teže kad takve povike čujete od nekog ko stvarno voli i poštuje Partizan. Mora da se nauči da se živi sa tim, naš zadatak je da gledamo šta možemo da promenimo. Pre ili kasnije će se promeniti“, smatra strateg tima Igor Duljaj.

Bivši fudbaler Partizana, pomoćni trener u jednom od prošlih stručnih štabova i eks ideolog igre klupske filijale, Teleoptika, na sadašnju poziciju došao je posle ostavke Gordana Petrića. I tada je prednost Crvene zvezde bila nedostižna, a sada je čitavih 18 bodova, pa Partizanu predstoji neizvesna borba za ostanak na drugom mestu i prolazak u kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Nama je svaka utakmica finale, a prva sledeća najvažnija. Pretpostavljam da će uslovi za igru biti izuzetno teški, od momaka tražim da budu odgovorni i rade isto što i na treningu, onda neće biti problema.

Najveći problem je – glava. Kad bi momci ono sa treninga preslikali na utakmice ne bih brinuo. Kad dođe meč igrjau u grču. Kao točak koji se okreće u kontra smeru. Na nama je da ga zaustavimo i okrenemo kako bi trebalo. Niko nije rekao da će biti lako, ali verujem u igrače, da ćemo sve ispraviti“, gaji još optimizam Duljaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari