Subotički penjači osvojili medalje u Mađarskoj 1Planinarski sportski klub „Spartak“ Subotica

Na srednje-evropskom juniorskom prvenstvu u sportskom penjanju u disciplini težinsko i brzinsko, koje je održano u Budimpešti, Subotičanka Kira Rafai, sportska penjačica Planinarskog sportskog kluba „Spartak“ Subotica, osvojila je zlatnu medalju u disciplini brzinsko.

Bronzanu medalju je osvojio Veljko Ljubojević iz Beograda. Takmičari mlađeg uzrasta su u međunarodnoj konkurenciji osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju, i to – takmičari PSK „Spartak“ Subotica, Regina Šiplika, je osvojila u obe discipline srebrnu medalju, a Adam Međeši je osvoji u težinskoj disciplini bronzanu medalju.

Takmičari PSK „Spartak“ Subotica dodatno su postigli sledeće rezultate: Ćakić Mila 6. mesto u težinskom i u brzinskom, Molnar Međeri Leila 9. mesto u težinskom, 5. mesto u brzinskom, Damjan Rapić 7. mesto u težinskom, 4. mesto u brzinskom, Maksim Purlija 10. mesto u težinskom, 5. mesto u brzinskom, Nora Bognar 9. mesto u seniorskoj konkurenciji.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 90 takmičara iz pet zemalja, iz Češke, Slovačke, Rumunije, Srbije i domaćina, Mađarske.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari