Sudar dve jake odbrane 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Posle pauze zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo takmičenje u ABA ligi nastavlja se utakmicama 10. kola, a derbi se igra u Laktašima gde Igokea dočekuje Partizan.

Crno-beli nisu mogli da iskoriste pauzu za pripreme ekipe, jer je čak devet igrača nastupalo za svoje nacionalne selekcije, pa su Miletić, Ledej, Panter i Glas imali samo individualne treninge.

– Devet reprezentativaca, to je nešto najlepše za jedan klub – da ima mnogo igrača koji igraju za svoje zemlje. Ja sam prezadovoljan. Rekao sam im da je velika čast, ali i obaveza igranje za nacionalni tim. Meni to ništa nije smetalo. Voleo bih jednog dana kad bi svi bili u raznim reprezentacijama. To je dokaz da imaju kvalitet i da iz nekog razloga igraju za Partizan – izjavio je trener crno-belih Željko Obradović.

Prethodna tri dana ekipa je iskoristila da se pripremi za duel protiv Igokee, a Obradović je istakao da ekipa iz Laktaša sastavljena od iskusnih igrača igra jako dobru odbranu.

– Tim je promenjen u odnosu na prošlu godinu, ali sa istim konceptom jer je isti trener koji radi izvanredno. Mislim da ćemo morati mnogo da vodimo računa o njihovoj odbrani koja je veoma specifična i da shvatimo na koji način treba da ih napadamo. Naravno uvek imamo u vidu i to kako ćemo mi da pripremimo odbranu i kako ćemo da neutrališemo njihove najbolje igrače, odnosno način na koji žele da poentiraju u ovoj utakmici – objasnio je prvi stručnjak crno-belih.

Gregor Glas dobija sve veću minutažu kako sezona odmiče, a na nekoliko poslednjih mečeva u regionalnoj ligi pokazao je da je njegova forma u velikom usponu.

– Čeka nas put do Laktaša. Igokea igra u veoma dobrom ritmu. Imaju mnogo kombinovanih odbrana na koje moramo za se spremimo i da znamo kako da ih napadamo. U odbrani treba da igramo fizički agresivno, kao i na poslednjim utakmicama i to je to. Idemo na pobedu – rekao je bek Partizana.

Smailagić u timu

Centar Partizana Alen Smailagić nije nastupio u meču koji je reprezentacija Srbije igrala protiv Belgije, ali se oporavio od povrede skočnog zgloba i biće u timu za duel protiv Igokee.

– Noga je super, spreman sam za sledeću utakmicu. Imali smo vremena da se pripremimo i pokazaćemo šta smo naučili – rekao je košarkaš Partizana.

ABA liga 10. kolo

Split – Borac sinoć

Mornar – Mega       17.00

Igokea – Partizan    19.00

FMP – Krka   21.00

Nedelja

  1. Olimpija – Zadar 12.00

Budućnost – S. centar       21.00

Ponedeljak

Crvena zvezda – Cibona     18.00

Tabela: Crvena zvezda 8-1, Partizan 8-1, FMP 7-2, Budućnost 6-3, Cedevita Olimpija 5-4, Cibona 5-4, Igokea 5-4, Mega 4-5, Studentski centar 4-5, Borac 3-6, Krka 3-6, Mornar 2-7, Split 2-7, Zadar 1-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari