Godinama su vaterpolo reprezentacije Srbije i Mađarske odlučivale o pobedničkim trofejima na velikim takmičenjima, smenjivale se u periodima međusobne dominacije, a onda su se proredile velike bitke večitih rivala. Naš nacionalni tim je nastavio zlatni niz, dok su komšije lutale u traženju pobedničkog kursa posle smene generacija. Do Svetskog prvenstva u Šangaju, na kojem će ovog jutra u direktnom sudaru odlučiti jednog finalistu.


– Moramo da se spremimo za meč s velikim brojem isključenja. Najveća mi je želja da igrača manje odigramo na dosadašnjem nivou, jer Mađari upravo u takvim situacijama obezbeđuju prednost. Ovo je utakmica rivala koji se dobro poznaju, a zna se šta pobeda donosi. Verujem u momke, verujem da ćemo imati snage da odigramo kako želimo. I pobedimo. Nismo obećali finale, ali ćemo učiniti sve da ga se dokopamo. Pobeda nad komšijama bi ga učinila još dražim i slađim – priznaje srpski selektor Dejan Udovičić, koji u ovom susretu možda neće imati na raspolaganju bolesnog golgetera Stefana Mitrovića.

– Mađari su jači nego na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, jer su se u međuvremenu u ekipu vratili iskusni Kiš i Štajnmec. U svakoj od utakmica u Šangaju su imali periode igre kada su lomili protivnike. Tako nešto ne smemo da im dozvolimo. Moramo da budemo strpljivi, disciplinovani u napadu i čvrsti u odbrani – podvlači iskusni Živko Gocić.

Filip Filipović, ključna figura četvrtfinalne pobede nad Nemačkom, apostrofira igru pred Sorovim golom.

– Rešenje je u našoj odbrani. Moramo da se spremimo za igru Mađara koja će biti agresivna, na granici provokacija. Imaju odlične pojedince, koji čekaju šansu. Sve što možemo da damo u ovom trenutku moramo da prikažemo – jasno je našem reprezentativcu.

Repriza evropskog finala

U drugom polufinalu, od 15 časova, snage će odmeriti aktuelni evropski prvak Hrvatska i Italija, poraženi finalista sa šampionata Starog kontinenta 2010. Hrvati su u četvrtfinalu bili bolji od Crne Gore, a Italijani od reprezentacije Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari