Sumrak saga nema kraja 1Foto: EPA-EFE/ Julio Munoz

Barselona odavno hoda po ivici, a debakl od Pari Sen Žermena (1:4) na „Nou Kampu“ gurnuo ju je u provaliju, komentar je španskog lista „El Pais“ posle poraza Katalonaca u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Isti izvor poredi situaciju u klubu sa televizijskom serijom „Sumrak saga“, tvrdeći da je veliko pitanje da li će izbor novog rukovodstva, koji treba da bude u martu, doneti preokret.

Mediji sa Iberijskog poluostrva konstatovali su da je dobro što je „Nou kamp“ u meču protiv PSŽ bio prazan jer bi publika sigurno zvižducima i uvredama ispratila igrače Barselone posle katastrofe od francuskog tima.

Iako je osim rezultata u centru pažnje bilo međusobno vređanje na terenu kapitena Katalonaca Đerarda Pikea i Antoana Grizmana, kao još jedan dokaz rasula u ekipi, trener Ronald Kuman uspeo je da dan posle debakla sav bes navuče na sebe. Holanđanin je posle utakmice bio potpuno staložen i tvrdio da je čak zadovoljan igrom svoje ekipe, naročito u prvom poluvremenu (koje je završeno rezultatom 1:1).

– Prvo poluvreme je bilo jako dobro, imali smo dobre momente u meču kada smo imali loptu. Dobro smo se branili, pokušali smo da ih pritisnemo i kada to nije bilo moguće probali smo da se vratimo i zatvorimo prostor, zbog brzine igrača kao što je Mbape. U drugom poluvremenu se igralo otvorenije i zbog toga su bili opasniji. Hteli smo da dobijemo meč, probaćemo da učimo na večerašnjim greškama. Sada moramo da se koncentrišemo na nastavak takmičenja – naveo je Kuman.

Katalonski gigant će sezonu po svemu sudeći završiti bez trofeja.

Prvoplasirani Atletiko Madrid beži im osam bodova u La Ligi, u Kupu Španije imaju minus od dva gola protiv Sevilje (0:2), a u Ligi šampiona su praktično bez šansi i samo ih čudo u revanšu na „Parku prinčeva“ može spasiti.

Pored toga minus u kasi iznosi više stotina miliona, najbolji igrač Leo Mesi planira da u junu napusti klub, a dugo iščekivani izbori u klubu prete da budu odloženi zbog pandemije korona virusa.

Trener PSŽ-a Maurisijo Poketino imao je posle neočekivano visoke pobede samo reči hvale za svoje igrače, a naročito za trostrukog strelca Kilijana Mbapea.

– Nadam se da neće žuriti da ode iz Pariza, on je biser kakav se verovatno samo jednom u karijeri trenira. Pre meča mi je prišao i pitao me: „Šefe, jesi li nekad pobedio na Nou Kampu“. Odgovorio sam mu: „Jesam jednom, kada sam vodio Espanjol“. On mi je na to rekao: „E, pa spremi se onda da upišeš drugu pobedu“ – zaključio je Poketinjo.

Liverpul je protiv Lajpciga iskoristio prednost neutralnog terena u Budimpešti (svi nemački klubovi moraju van zemlje da igraju zbog pandemije korona virusa) i golovima Salaha i Manea pobedio sa 2:0. Trener „crvenih“ Jirgen Klop čestitao je ekipi što je protiv Nemaca prekinula niz od tri uzastopna poraza koje vuče iz Premijer lige.

– Bila je utakmica kakvu smo želeli, onakva kakva nam je bila potrebna. Lajpcig ume da bude pravo čudovište, pregazili su mnoge timove i zaista su fizički sjajni. Dve godine smo bili na vrhuncu, bili smo zaista dobri. Ove godine imamo problema i to je u redu. Mnogi su očekivali da ćemo ponovo da proklizamo, da ćemo da izgubimo i četvrtu u nizu. Nismo to sebi dozvolili, momci su se oporavili i čestitam im na tome – zaključio je Klop.

Mesi stigao rekord Raula

Fudbaleri Barselone pretrpeli su ubedljiv poraz od PSŽ (1:4), ali će kapiten Katalonaca ipak pamtiti ovaj meč i po nečem dobrom. Naime, Mesi je uspeo da postigne gol u Ligi šampiona i u 2021. godini, što znači da je bio strelac u elitnom takmičenju u 17 kalendarskih godina zaredom – od 2005. do 2021. godine. Ovim golom izjednačio je rekord legende Real Madrida Raula, koji je postizao golove u ovom takmičenju od 1995. do 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari