Šurbatović do daljnjeg generalni sekretar FSS: Međurešenje na Terazijama 35 1Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Novo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije (još) ne menja prvog operativca.

Jovan Šurbatović zadržao je funkciju generalnog sekretara krovne fudbalske organizacije u Srbiji, ali ostalo je neizvesno do kada će ga na tom mestu držati sveže postavljeni predsednik Saveza, Dragan Džajić, odnosno potpredsednik sa najvećim ovlašćenjima, Branislav Nedimović.

Na sednici Izvrđnog prbora FSS, održanoj 14. marta, posle izborne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, nekadašnji bliski saradnik eks predsednika Slaviše Kokeze dobio je dozvolu da ostane na svom poslu, da bi posle tri dana, prema tvrdnjama pojedinih medija, Dragan Džajić i ljudi oko njega pokušali da ga smene.

Obzirom na to da pomenuta odluka o produžetku saradnje nije u međuvremenu obnarodovana u službenom glasilu FSS „Fudbal“. Međutim, Šurbatović je munjevito reagovao sa kongresa Međunarodne fudbalske federacije u Ruandi i spasao svoju poziciju. I nastavio tamo gde je stao, uprkos negovodovanju čelnika Crvene zvezde.

Sada je ta situacija razrešena, time što je pomenuta odluka stavljena na pomenutu hartiju, istina u zanimljivoj formulaciji. Naime, Džajićeva fudbalska vlada je izglasala da Šurbatović „do daljnjeg bude na ovoj funckiji, odnosno dok postoji interes obe strane“. Bez naznaka od čega zavisi dužina Šurbatovićevog angažmana.

Dakle, niti je smenjen niti je dobio novi mandat na mestu genseka, na koje je došao još 2016. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari