Svađa sa Klopom, početak kraja Salaha u Liverpulu? 1 EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Egipćaninu na kraju sezone ističe ugovor sa engleskim velikanom.

Dugo je izgledalo da će to biti rastanak sa srećnim krajem, međutim lako se može ispostaviti da Jirgen Klop napusti Lverpul sa gorkim ukusom u ustima.

Nesupesi u dva poslednja kola Premijer lige, tačnije poraz od Evertona (2:0) i remi sa Vest Hemom (2:2) doveli su do toga da na tri meča pre kraja takmičarske godine Liverpul ima pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Arsenal i četiri manje u poređenju sa Mančester sitijem koji, pritom, ima i utakmicu zaostatka.

Na sve to, u Londonu se dogodio ekces potpuno nekarakterističan za Jirgena Klopa, u kojem je nemački stručnjak verbalno isprovocirao Mohameda Salaha koji se kraj aut linije spremao da uđe u igru.

Egipćanin mu je uzvratio na podjednako „sočan“ način. Uzajamno vređanje trajalo je nekih šezdesetak sekundi, pre nego što su saigrači Salaha stali ispred njega kako sukob ne bi eskalirao.

Obojici je postalo jasno da će se njihov sukob danima kasnije analizirati i uprkos tome što je Klop posle meča izjavio da je za njega incident završen tog momenta kada je i prekinut, Salah je posle utakmice zapalio dodatne iskre plamena izjavom „biće vatre ako sada kažem šta imam da kažem“.

Džejmi Karager, nekadašnji as Liverpula, danas stručni komentator, ubeđen je da se strasti mogu smiriti.

– Salah je frustriran i ljut na Jirgena što ne igra i u tom trenutku nije želeo da u potpunosti ispoštuje odluku šefa. Mo je dodao ulje na vatru komentarom u miks zoni, ali hajde da ih pustimo da to reše i uživaju u poslednjih nekoliko nedelja zajedno. Oni su jedni drugom od velike pomoći u svemu su uradili za klub.

U odnosu na Karagera, Džejmi Rednap, takođe nekadašnji fudbaler Liverpula, smatra da se karijera Mo Salaha na Enfildu bliži kraju, posebno jer će od juna biti slobodan igrač na tržištu.

– Bilo je to pomalo neuobičajeno za obojicu. Jirgen Klop nema tendenciju da se svađa sa svojim igračima, a Mohamed Salah je očigledno bio frustriran jer nije počinjao utakmicu i bilo je nekoliko reči između njih. Ne volim to da vidim, ali dešava se. Nije bilo previše incidenata sa Salahom. On je bio neverovatan odan klubu. Verujem da se njegovo vreme bliži kraju. Mislim da na leto, kada mu ugovor ističe, ne bih bio iznenađen ako bi otišao.

Sam Klop je posle meča želeo da čitavu stvar i sukob sa Salahom minimalizuje, tačnije da na sve to stavi tačku, međutim u javnosti će odnos između njih dvojice sigurno ostati narušen dok o svemu ne bude progovorio i reprezentativac Egipta.

– Morali smo da pobedimo ovde, znali smo to, a nismo, a sada imamo malo više vremena do sledeće utakmice. Trudim se da ponovo spremimo momke za naredne utakmice. Pričao sam o tome sa Salahom u svlačionici. Stvar je rešena – poručio je nemački stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari