Švajcarci nisu impresionirani ambijentom na Marakani: Navijači u Haifi glasniji nego u Beogradu! Deset minuta i ništa 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs ©

Crvena zvezda nije uspela da savlada Jang Bojs u drugom kolu Lige šampiona (2:2). Ambijent na stadionu „Rajko Mitić“ bio je strastven, ali Švajcarci nisu bili impresionirani viđenim na nekadašnjoj Marakani.

Švajcarski novinari uživo su imali prilike da se uvere u ambijent koji stvaraju navijači Crvene zvezde. Mogli su da posvedoče i koreografiji na severnoj tribini sa motivima Van Gogovog remek-dela, međutim nisu bili oduševljeni, naprotiv.

Novinari Blika, jednog od najuticajnijih švajcarskih medija, nisu ostali bez daha zbog doživljenog na stadionu „Rajko Mitić“ kao ni igrom izabranika Baraka Bahara.

– Ni koncert zvižduka Delija, tvrdokornih navijača Crvene zvezde, u trenucima kad su fudbaleri Jang Bojsa izlazili na teren, a prethodno prošli kroz takozvani „pakleni“ tunel kako bi se zagrejali 45 minuta pre početka utakmice, nije baš zastrašujući. Navijači Makabija u Haifi su definitivno bili glasniji – stava su novinari Blika koji su boravili i u Haifi, u poslednjem kolu kvalifikaicja za plasman u Ligu šampiona,

– Beogradski pritisak je trajao još neko vreme. Možda deset minuta. Posle toga je bilo gotovo.

Gledano sa aspekta same igre, novinari Blika smatraju da Jang Bojs može biti zadovoljan osvojenim bodom. Naročito stresan za šampiona Švajcarske bio je period posle vodećeg gola napadača Itena sa penala za 2:1.

– Reakcija Zvezde je bila burna. Golman Raćopi je sve više bio u fokusu kako je meč odmicao, ali se džrao protiv Dragovića, Endijaja, Kataija… Onda dolazi zloslutni 88. minut, koji potpuno menja učinak dotad inače briljantnog Rićopija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari