Švajcarci uveravaju: Džaka i Šaćiri su naučili lekcije 1foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Pre četiri godine u Rusiji duel između Srbije i Švajcarske bio je obojen nesportskim potezima Granita Džake i Džerdana Šaćirija zbog kojih umalo nije došlo do incidenata većih razmera. Dvojica reprezentativaca Švajcarske poreklom sa Kosova i Metohije pomešali su politiku i sport, što se neće desiti u Kataru, uveravaju predstavnici Švajcarske na žrebu u Dohi.

„Ovoga puta ćemo da uživamo. Prijatelji smo sa Fudbalskim savezom Srbije. Imamo dobre odnose i ne želimo da ih kvarimo. Ne želim nikakvu polemiku oko ovog meča. Znamo šta se desilo pre četiri godine u Rusiji. Ovo je sada drugačije i biće drugačije. Ovo su tri protivnika koji su nam prijatelji u svetu fudbala. Ne želim više da se bavim tim stvarima“, delovao je uverljivo Dominik Blan, predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske.

Selektor „sajdžija“ Murat Jakini takođe veruje da će meč sa Srbijom proteći u sportskom duhu.

„Nadam se da će taj meč protiv Srbije proći samo u znaku sporta. Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su naučili svoje lekcije pre četiri godine u Kalinjingradu. Sada će mortati da se ponašaju kao i svi ostali. Igrači i mediji moraju da ohlade glave kako bi sve prošlo u najbolje radu“, poručio je Jakini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari