Svaki prazan hod produžava nadoknadu vremena: Rade Đurović o Zvezdinoj pobedi u 97. minutu 1foto: Sasa Djordjevic/Starsportphoto

Bivši član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije komentariše za Danas dugo trajanje meča u Nišu.

Da utakmica na „Čairu“ nije potrajala 97 minuta ili „97 minuta i 20 i neku sekundu“ (po rečima trenera domaćeg tima Nenada Lalatovića, tj. štoperici njegovog pomoćnika Dragana Šarca), fudbaleri Crvene zvezde bi protiv Radničkog upisali treći remi u ovoj sezoni Superlige, ali je gol Aleksandra Pešića u poslednjim sekundama sačuvao ceo bodovni plen.

Takav rasplet utakmice raspalio je strasti u fudbalskoj javnosti, pa su se posle brojnih navijača Partizana (na društvenim mrežama) oglasili i čelnici kluba iz Humske, tako što su u saopštenju remija svog tima protiv Javora potencirali povlašćen položaj svog večitog rivala.

„Sudija nije dužan da signalizira svako prekoračenje već produženog vremena, prethodno oglašenog na „tabli“, ali bi trebalo da računa sve posle toga. Crveni karton, ukazivanje pomoći, izmene, valjanje na terenu… svaki prazan hod produžava nadoknadu vremena, a na meču u Nišu viđeno je puno toga.

Druga je stvar što kod nas, objektivno, skoro svaka nadoknada vremena bude skraćena. Bez uvažavanja svih pobrojanih faktora“, kaže za Danas bivši fudbalski sudija Rade Đurović.

Kao objektivni i stručni gledalac, naš sagovornik nije video ništa sporno ni u drugim važnim detaljima utakmice 16. kola Superlige Srbije.

„Oba isključenja su bila fudnalski opravdana, kao i poništavanje penala dosuđenog u korist gostiju. U duelu prilično izjednačenih ekipa, sudija je sve vreme bio izložen pritisku obe klupe, ali je izdržao, ispravio tu jednu veliku i, sa stanovišta opšte dobrobiti, opasnu grešku, dobro obavivši posao“, zaključuje Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari