Sve je to od lošeg vina: Kako je Đoković objasnio kafansku raspravu s gledaocem koji je prevršio meru? 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Početkom četvrtog seta na meču drugog kola Australijan opena s domaćim igračem ruskog porekla Aleksejom Popirinom, kad je iz spasa u teškoj situaciji uzeo mah za pobedu, Novak Đoković je poneo teret iza svojih leđa.

Navrzao mu se za vratom neki gledalac sa tribine poviše, a neprimereno vladanje tog junaka gurnulo je najboljeg tenisera sveta u kafansku raspravu s njim.

„Ne želite da znate šta mi je dobacivao. Tolerisao sam ga prethodno, ali nisam mogao da otrpim kada je prešao granicu. Nije imao hrabrosti da siđe i da mi sve to kaže u lice. Ako si žestok, onda siđi. Ljudi popiju nekoliko pića i to verovatno počne da utiče na njihovo ponašanje. Žele da se zabave. Nikada nisam tražio da neko bude izbačen sa tribina. I on je platio kartu, može da priča šta hože i da radi šta hoće, ali neću ni ja da sve to slušam i da kažem da je sve ok. Nije bilo dobro. Posle mu je preostalo samo da se izvini“, objasnio je posle plasmana u treće kolo Đoković neprijatnu situaciju na koju nije mogao da ostane ravnodušan.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari