Sve zavisi od Džonsa 1foto: ABA liga

Odigrao je FMP u prvom meču veoma pametno, vešto koristio znanje i iskustvo Tasića i Radonjića i bez obzira na odsustvo Džonsa uspeo da održi neizvesnost u Podgorici do poslednjih sekundi utakmice (76:70). Budućnost je na kraju trijumfovala, međutim, na osnovu prikazanog, ne bi bilo iznenađenje da se plej-of serijal završi u majstorici. „Panterima“ bi rapidno šanse skočile ukoliko bi u Železniku od 21 čas nastupio Brajs Džons, ubedljivo najbolji pojedinac tima, bez čije su pomoći puleni trenera Stefanovića odigrali krajnje kompetitivan uvodni susret u „Morači“. Dva sata ranije, Igokea će u Laktašima igrati za opstanak u serijalu sa Cedevita Olimpijom nakon izgubljenog uvodnog susreta u Ljubljani.

Ni četvrti ovosezonski međusobni susret Podgoričana i Beograđana neće proteći bez neizvesnosti.

U prethodna tri, FMP je najbliži bio trijumfu u poslednjem odigranom u Železniku u okviru regularnog dela takmičarske godine (77:79).

U beogradskom naselju retko ko se trijumfalno vraćao kući; ako se izuzmu susreti sa večitim srpskim rivalima, FMP je samo u tri navrata kapitulirao pred svojim navijačima.

Kao četvrti najefikasniji tim lige (81,1p), pokušaće u igri na posed više da dođe do prvog trijumfa u plej-ofu ABA lige otkad je aktuelni format na snazi.

Šanse „pantera“ biće neuporedivo veće ukoliko se na parketu pojavi Brajs Džons – najbolji strelac ekipe sa 16 poena u proseku i drugi najkreativniji igrač u regionu sa 6,7 asistencija po meču.

Tasićeva polivalentnost na niskom i visokom postu, Izunduova snaga i atleticizam na petici, kao i Radonjićeva igra jedan na jedan, korpulentnost i izražen voljni momenat u mnogome će odrediti konačan ishod druge utakmice u kojoj FMP ne bi smeo da za tri šutira ispod 31 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari