Švedski fudbaler na respiratoru zbog gubitka svesti 1Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Kristofer Olson (28), igrač sredine terena u danskom Midtjilendu, koji je i švedski reprezentativac, priključen je na respirator u Univerzitetskoj bolnici u Orhusu jer je nedavno u svom domu najednom izgubio svest.

Budući da nije bio u timu na dva meča kad je nastavljeno dansko prvenstvo, počele su da kolaju glasine o njemu pa je klub našao potrebu da se obrati javnosti.

U saopštenju se ističe da je Olson zahvaćen akutnom moždanom bolešću i da tim vrhunskih danskih lekara pod velikim naporom radi da uspostavi dijagnozu i započne terapiju.

Potvrđuje se da je igrač na raspiratoru.

Javnost se moli da iskaže poštovanje i razumevanje da bi Olsonova porodica, medicinsko osoblje i sam klub stekli preko potreban mir u službi oporavka igrača.

Olson je ponikao u Norčepingu odakle je 2011. došao u Arsenalovu školu.

Za londonske „tobdžije“ je igrao na jednom meču.

Francuski trener Arsen Venger dao mu je šansu od 84. minuta utakmice trećeg kola Kupa ligaša Engleske u gostima protiv Vest Bromvič Albiona u septembru 2013. Pošto je i posle produžetaka ostalo 1:1, pristupilo se penalima. Arsenal je prošao dalje, a za to je i Olson pružio doprinos.

Midtjiland je dvaput plaćao da ga dovede u svoje redove.

Prvo je bio Arsenalova pozajmica za prvi deo sezone 2014/15, a u zimskom prelaznom roku je otkupljen za miliona evra.

U domovinu, u AIK, vratio se u zimu 2017.

Zatim je bio u Krasnodaru i Anderlehtu, koji ga je pozajmio danskom klubu za prošlu sezonu, a za ovu je plaćen belgijskom velikanu 2,8 miliona evra.

Za švedsku reprezentaciju, koja će 8. juna pred svojom publikom biti poslednja provera Srbiji za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun – 14. jul), igrao je 47 puta (bez gola).

Midtjiland je u Danskoj na deobi drugog mesta s Kopenhagenom. Vodeći Brondbi ima bod više od njih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari