Svetislav Pešić: Dok ja budem bio selektor, stranaca verovatno neće biti 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Kao na iglama, srpska javnost iščekuje današnje obraćanje selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića. Gotovo izvesno, „orlovi“ će na Mundobasketu biti drastično oslabljeni neigranjem Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića…

Uprkos diplomatskim aktivnostima selektora Pešića, koji je tokom prošle takmičarske godine redovno obilazio kandidate, putujući po Evropi i Severnoj Americi, ni takav vid negujićih odnosa, očigledno, nije doprineo da reprezentacija Srbije na Mundobasketu nastupi u najjačem sastavu.

Gotovo da nema pozicije u timu, osim dvojke, na kojoj reprezentacija Srbije neće biti drastično oštećenja neodazivanjem brojnih asova. Uprkos tome što je odsustvo Nikole Jokića nenadoknadiv hendikep, neodazivanje Vasilija Micića značiće i da će Srbija prvi put nastupiti na velikom takmičenju baz klasičnog organizatora igre.

S tim u vezi, pitanje inostranih igrača u reprezentaciji postaje sve legitimnije. Uprkos ogormnom broju otkaza, Svetislav Pešić je istakao da dok je selektor, stranci verovanto neće igrati za „orlove“.

– Poslednjih dana me zovu drugari i pitaju da li ću da uzmem stranca. To ti je kao što u Zvezdi ne mogu da igraju muslimani ili Hrvati, a ovde stranci. Nećemo zvati za sada, verovatno dok sam ja trener reprezentacije neće biti stranaca. Nikad ne reci ne, ne zbog toga što sam ja protiv stranaca, baš naprotiv, ali jednog dana to će se desiti. Košarka je globalni sport, a mi živimo u globalnom svetu – otkrio je Pešić u emisiji Sportlajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari