(VIDEO) Svetislav Pešić oduševljen partijom svog tima u četvrtfinalu Mundobasketa: Energija i dobra odbrana vode nas do pobeda 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Litvaniju (87:68) u četvrtfinalu Mundobasketa, da su „orlovi“ do trijumfa došli najviše zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

– Mi smo im oduzeli njihov način igre. Zahvaljujući našoj energiji, našoj odbrani, mi smo im oduzeli njihov najveći kvalitet, a to je njihova odbrana… To je put kako bi trebalo da igramo i mi se trudimo da tako uvek radimo, koliko je to moguće. Tako je bilo i protiv Italije, tako je bilo i u drugim utakmicama – rekao je selektor posle duela sa Litvanijom.

On je podvukao činjenicu da su košarkaši Srbije zabeležili veliki broj poena posle asistencija i iz kontra napada, kako u duelu sa Italijom, tako i u dosadašnjem toku šampionata.

– Mi smo opet napravili protiv jednog fantastičnog tima 25 asistencija. Mi smo najbolji tim na ovom prvenstvu do sada u kontrama. Prosečno dajemo 25 poena iz tranzicije. To je nešto što mi želimo, to je nešto što je važno za nas, imamo igrače koji to mogu. Međutim, da bi sve to uradio mora da se igra odbrana – ponovio je selektor Pešić.
Reprezentacija Srbije svoj polufinalni duel igra u petak (10.45), a protivnik „orlova“ biće bolji iz četvrtfinalnog meča u kojem se sastaju Kanada i Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari