Svetislav Pešić sa "orlovima" uzleće iz Stare Pazove 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Oduševljen je bio viđenim Svetislav Pešić prilikom obilaska fudbalske baze reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi, u meri da je odlučio da uvodni deo priprema košarkaška reprezentacija upravo obavi na istom mestu.

„Ovakav kamp bio svakome bio od koristi. Siguran sam da su i članovi fudbalske organizacije morali da ulože ogroman trud i velika sredstva da bi izgradili svoje gnezdo. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili Piksijev poziv da obiđemo prostorije u Staroj Pazovi, ali bih voleo da dođu i treneri i selektori iz svih drugih sportova i da vide šta je sve potrebno da bi se postigli vrhunski rezultati. Verujte mi na reč, ovo su uslovi na nivou Real Madrida, Barselone i Bajerna. Znam vrlo dobro o čemu pričam, jer sam radio u tim klubovima, znam kako su organizovani i u kakvim uslovima funkcionišu. Piksi kaže da nedostaje još samo bazen na otvorenom, ja bih rekao da ništa ne fali. Sve je skockano perfektno i jasno mi je zašto ste se plasirali u Katar. U modernom sportu nije dovoljno da imate dobrog trenera i kvalitetan igrački kadar, vrlo je važan menadžment koji prati sportski sektor i koji obezbeđuje uslove za rad. Znate i sami da igrači koji brane boje reprezentacije nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima i da su navikli na idealne standarde. Veoma je bitno što i ovde sa nacionalnom timom rade u sličnim uslovima i nemaju čega da se postide“, rekao je Pešić prilikom nedavbog obilaska sportskog kompleksa u Staroj Pazovi.

Vođen impresijama, a prema saznanjima Mozzartsporta, Svetislav Pešić je odlučio da Stara Pazova bude baza i košarkašima na početku priprema za kvalifikacione prozore u junu mesecu, za Svetsko prvenstvo, odnosno pred Evropsko prvenstvo u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari