"Svetislav Pešić više nije trener Barselone": Zbog čega je pre 20 godina napustio ovaj klub? 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Svetislav Pešić, bivši selektor košarkaške reprezentacije SCG, više nije trener košarkaša Barselone, objavio je Danas pre 20 godina.

List navodi da je Pešić podneo ostavku nakon višemesečnih sukoba sa tehničkim direktorom, Valerom Riverom, u vezi sa budućnošću košarkaške sekcije katalonskog kluba.

„Ova odluka donesena je nakon što je imao dva razgovora sa predsednikom Barselone, Đoanom Laportom. Tokom svog mandata u Barseloni, Pešić je uspeo da osvoji dva prvenstva, Kup Kralja i Evroligu“, istakao je Danas.

Kosta Perović bio mesec i po dana van terena

Centar Partizana, Kosta Perović, nakon što je početkom septembra 2004. povredio stopalo, bio je van terena oko šest nedelja.

Perović je tada doživeo stres frakturu kosti desnog stopala i noga mu je bila imobilisana.

Nebojša Ilić o veslačkoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore u Atini

Iako je veslačka reprezentacija Srbje i Crne Gore posle vaterpolista i strelaca bila najuspešnija selekcija na Olimpijskim igrama u Atini, selektor Nebojša Ilić nije bio preterano raspoložen tih dana.

– Onim što su dvojac bez kormilara i četverac sa kormilarom postigli u Atini izuzetno sam zadovoljan. Naravno, kada se uđe u finale tada se imaju maksimalne ambicija, a kada se osvoji „samo“ peto mesto neposredno posle trke ostaje žal za medaljom. Koliko vredi naš rezultat najbolje potvrđuje podatak da je samo jedna evropska zemlja (Hrvatska) uspešnija od nas, dok su Engleska, Italija, Nemačka, Francuska, sve dakle zemlje sa dugom i uspešnom veslačkom tradicijom ostvarili slabije rezultate od nas – rezimirao je učinak svojih pulena Nebojša Ilić.

Kompletna digitalna arhiva svih brojeva Danasa od 1997. do danas dostupna članovima Kluba čitalaca Danasa na portalu klub.danas.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari