Svih pet golova iz penala: Pobeda CSKA u žustroj utakmici u Groznom, žuti karton Gajiću preinačen u crveni 1Foto: FK Ahmat

U žustroj utakmici drugog kola ruskog fudbalskog prvenstva moskovski CSKA je iščupao pobedu s 3:2 protiv Ahmata pred više od 30.000 gledalaca u Groznom, a svih pet golova su pali s bele tačke.

Strelci su bili udarne igle dva tima – Mohamed Konate iz Burkine Faso za domaće, a Fjodor Čalov za goste.

Moskovljani su poveli u 13. minutu pošto je jedan igrač Ahmata zaustavio rukom loptu na gol-crti posle šuta Milana Gajića, nekadašnjeg desnog beka Crvene zvezde. U 27. minutu 1:1, u 45. 1:2, a debelo u nadoknadi vremena u prvom delu meča 2:2.

Četvrti jedanaesterac u utakmici je dosuđen posle Gajićevog prekršaja. Sudija mu je dodelio žuti karton, a golman CSKA 37-godišnji Igor Akinfejev je odbranio šut Konatea. Međutim, na intervenciju iz VAR sobe pregledana je situacija u vezi s najstrožom kaznom, pa je Gajiću pokazan crveni karton i penal je ponovljen, a napadač Ahmata je iz drugog pokušaja bio siguran.

Čalov je pobedonosni gol dao u 79. minutu.

Gajić nije jedini koji je napustio teren zbog isključenja. Još pre njega, u 12. minutu, „pocrveneo“ je  odbrambeni igrač domaćih Bistrov, a na izdisaju utakmice i njegov saigrač iz halfovske linije Semjonov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari