Tabela Lige šampiona: Lider je Aston Vila, samo jedan tim lošiji od Crvene zvezde 1Fudbaler Aston Vile Džon Mekgin, Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Fudbaleri madridskog Reala savladali su Borusiju Dortmund 5:2 (0:2) u reprizi finala prošlosezonske Lige šampiona.

“Kraljevski klub” je imao dva gola zaostatka na poluvremenu meča treće runde Lige šampiona, pošto je Borusija vodila u prestonici Španije pogocima Malena i Gitensa u 30. i 34. minutu.

Međutim, “milionere” je u nastavku meča oduvao uragan. Real je za dva minuta od 60. do 62. stigao do izjednačenja preko Ridigera i Vinisijus Žuniora, da bi Lukas Vaskez u 83. minutu i Vinisijus sa još dva gola doneli trijumf prvaku Evrope rezultatom 5:2.

Dva favorita nisu opravdala ovaj epitet u mečevima trećeg kola. Juventus je na domaćem terenu poražen od Štutgarta 1:0 golom Turea u 90+2 minutu. PSŽ je remizirao protiv PSV Ajndhovena 1:1. Gosti su vodili pogotkom Langa u 34. minutu, a bod “svecima” je doneo Ašraf Hakimi u 55. minutu.

Posle nepotpunog trećeg kola lider Lige šampiona je Aston Vila sa maksimalnih devet bodova. Tim iz Birmingema je savladao Bolonju 2:0 pogocima Mekgina u 55. i Durana u 64. minutu.

Aston Vilu prate Monako, Sporting Lisabon, Juventus i Arsenal sa po sedam bodova.

Prvak Srbije Crvena zvezda se posle trećeg poraza u tri runde nalazi na pretposlednjem, 35. mestu bez bodova i gol razlikom 2:11. Trenutno je od Beograđana lošiji samo Slovan iz Bratislava koji je postigao jedan, a primio 11 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari