Tadej Pogačar: Ispravna odluka da ne učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Slovenački biciklista Tadej Pogačar rekao je danas da nije pogrešio što je odustao od učešća na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je bio „potpuno uništen“ posle osvajanja titule na Tur d’Fransu.

U njegovom odsustvu Belgijanac Remko Evenepul osvojio je dve zlatne medalje na hronometar i u drumskoj trci u Parizu.

Pogačar je 21. jula pobedio na Turu, a takmičenja na Igrama počinjala su šest dana kasnije, zbog čega je odlučio da ne ide u Pariz, već da se odmori i oporavi.

„Nije mi se svidelo što su me mnogi ljudi terali da idem na Olimpijske igre, zvali su me i govorili da bi trebalo da budem tamo, da mogu lako da osvojim medalju. Ništa nije lako u biciklizmu, posebno Olimpijske igre na ovakvim stazama. Mislim da sam doneo pravu odluku, pošto sam dan posle Tur d’Fransa bio potpuno uništen“, rekao je Pogačar novinarima u Kvebeku, preneo je Jurosport.

On je dodao da je sezona bila naporna i da su mu noge bile teške.

„Išao sam punim gaosm i bio sam u odličnoj formi, a posle Tura kada sam se isključio, moje telo je na neki način prešlo u režim isključivanja i osećao sam se prilično loše prve dve nedelje“ naveo je Pogačar.

Pogačar je ove sezone osvojio titule na dve velike trke, na Điro d’Italija i Tur d’Fransu i postao je prvi biciklista kome je to uspelo od Marka Pantanija 1998. godine.

Takođe, bio je najbrži i u trkama Strade Bjanke, Volta Katalunja i Lijež-Bastonj-Lijež.

Slovenački 25-godišnji biciklista učestvovaće i na Svetskom prvenstvu u drumskom biciklizmu koje počinje 21. septembra u Cirihu.

Pre toga, Pogačar će voziti u trkama u Kvebeku u petak i u Montrealu u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari