Tadić bez gola u novoj sezoni, Snajder formu kapitena Srbije naziva sramnom 1 EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Oštre kritike holandske fudbalaske legende na račun ključnog igrača Ajaksa.

Mada se Dušan Tadić i dalje traži nakon dolaska novog trenera Alferda Šrojdera i promene pozicije na terenu, Vesli Snajder ne nalazi opravdanja za to što čovek koji je postavio nove standarde u Erediviziji još nije postigao gol od početka takmičarske 2022/2023, ima „samo“ pet asistencija i ne vuče Kopljanike kao što to godinama radi.

„Njegova forma počinje da izgleda sramno, kao da je potpuno ostao bez nje. U ovom momentu morate da ga izvučete iz ovakve situacije tako što ćete ga stavite na klupu“, izjavio je bivši prvotimac Ajaksa.

Prema njegovom mišljenju, Tadić bi trebalo sam sebe da kazni na neki način.

„Razumem ja da je on kapiten, ali on to može da bude i van terena, zar ne? Onda si vrhunski kapiten. Nije problem što ga neće biti na terenu, jer je tu proveo dosta vremena. Da sam tako igrao ja bih sugerisao treneru: ‘samo me ostavi na klupi'“, poručio je Snajder.

I deo javnosti i medija u Holandiji negativno komentariše dosadašnji učinak kapitena reprezentacije Srbije, očekujući uvek maksimalne efekte od igre od nekoga ko je postigao 92 pogotka i namestio ih još 96 asistencija na 204 meča za Ajaks.

A navijači kluba iz Amsterdama nadaju se da će mu utakmice nacionalnog tima, Sa Švedskom i Norveškom ovog meseca, pomoći da se što pre vrati na „pravi put“ i to pokaže na sledećim nastupima u prvenstvu i Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari