Tadić ljut na i sebe i sudiju 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Veče preokreta viđeno je u utorak uveče u Ligi šampiona.

Ajaks je na „Stamford Bridžu“ vodio sa 4:1 protiv Čelsija, ali je na kraju morao da se zadovolji sa 4:4. Inter je u Dortmundu imao 2:0, ali je potom izgubio od Borusije 2:3.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić tvrdi da ne može da oprosti ni sebi, ali ni italijanskom sudiji Đanluki Rokiju što su „kopljanici“ ispustili prednost od čak tri gola protiv Čelsija. Ključni momenat na „Stamford Bridžu“ bio je 68. minut kada je Roki pokazao drugi žuti karton Blindu posle akcije u kojoj je pustio prednost, a potom je u svlačionicu morao i Veltman zbog skrivljenog penala.

– Nikad u životu nisam video trostruku kaznu, nikad… Dva crvena kartona zaredom i penal. A sve je počelo od Blinda kojeg je faulirao Pulišić. Stvarno sam razočaran. Ne volim izgovore, niti da pričam o drugima, želim uvek da pričam o igri Ajaksa i kako smo ovog puta bili bolji od Čelsija, ali ne mogu jer nam je neko uništio igru. Došao je i ukrao nam sve u jednom minutu – rekao je Tadić.

Holandski mediji naveli su da je Tadić protiv Čelsija odigrao najgoru utakmicu u dresu Ajaksa od kako je 2018. postao član kluba. Srpski igrač je za 90 minuta imao rekordno mali broj dodira s loptom (35), samo jedan šut (van okvira gola) i samo jedan uspešan dribling na protivničkoj polovini. U duelima na svojoj polovini samo je 35 odsto bio uspešan u presecanju ili oduzimanju lopte. Od ovih činjenica nije pobegao ni sam Tadić.

– Nisam odigrao kako treba, trebalo je mnogo bolje. Međutim, ako gledamo igru celog tima, bili smo bolji od Čelsija. Zbog toga ne možemo da prežalimo ovaj rezultat – zaključio je Tadić.

„Inter, šta to radiš?“ (Gazete delo Sport), „Konte, šta se dešava?“ (Korijere delo Sport), „Inter vodio, pa se obrukao“ (Đornale) samo su neki od naslova u italijanskim novinama posle poraza Intera od Borusije. Trener „neroazura“ Antonio Konte čestitao je nemačkoj ekipi tvrdeći da njegova ekipa „nije igrala loše“.

– Ovo nije prvi put da padnemo u drugom poluvremenu, isto je bilo i u Barseloni. Napravimo greške koje protivnik iskoristi. Ne mogu reći da nismo imali sreće, igrači su dali sve od sebe. Očigledno nemamo kvalitet za igranje na svim frontovima, a Liga šampiona je još uvek preveliki zalogaj za nas – konstatovao je Konte.

Napoli je uprkos remiju protiv Salcburga (1:1) još uvek siguran na drugom mestu, ali je taj rezultat razbesneo vlasnika kluba Aurelija de Laurentisa koji je tražio da igrači sve do vikenda i utakmice sa Đenovom po kazni ostanu u karantinu (klupskom hotelu). Međutim, trener Karlo Ančeloti nije se usaglasio s time i raspustio je igrače kući odmah posle utakmice, a pritom se nije pojavio na obaveznoj konferenciji za medije posle meča zbog čega će i klub biti kažnjen od UEFA.

De Laurentisu su po mišljenju italijanskih medija više zasmetali slabe igre u Seriji A nego u Ligi šampiona, ali je bes ipak iskalio posle evropske utakmice u strahu da se ne kiksne protiv Đenove. Napoli u Seriji A zaostaje čak 11 bodova za vodećim Juventusom, ali Ančeloti tvrdi da trka za titulu još uvek nije gotova i da je preokret moguć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari