Tadić ostaje, Murinjo dolazi: Portugalski trener bingo iz predizborne trke za predsednika Fenerbahčea 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

U Fenerbahčeu se zahuktala bitka dva kandidata za predsednika kluba uoči izbora na redovnoj generalnoj skupštini 8. i 9. juna.

U trci su aktuelni čelnik Ali Koč (57) i njegov prethodnik Aziz Jildirim (72), koji je rukovodio 20 godina (1998-2018).

Predizborni adut obojice je – Posebni.

Tadić ostaje, Murinjo dolazi: Portugalski trener bingo iz predizborne trke za predsednika Fenerbahčea 2
Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Trofejni portugalski trener Žoze Murinjo, koji je bez posla od rastanka s Romom prošle zime, najpre je bio Jilderimov štih, ali se Koč dao u ofanzivu.

Po poslednjim informacijama iz Turske, on odlazi u London na konačni dogovor sa dvostrukim evropskim prvakom (Porto 2004, Inter 2010), koji bi trebalo da se održi na marginama finala Lige šampiona između Reala i dortmundske Borusije na Vembliju u subotu 1. juna.

Murinjo je, navodno, več pristao da potpiše ugovor na dve godine, s mogućnošću da ostane i još jednu zatim.

Koč je onomad potvrdio da u timu ostaje Dušan Tadić, koji je prošlog leta došao u veteranskom paketu s bosanskim folgeterom Edinom Džekom.

Očekuje se da se ozvaniči transfer brazilskog napadača Mateusa Saldanje, koji dolazi iz Partizana sa deobe prvog nesta liste strelaca u minuloj sezoni Superlige Srbije (17 golova).

Iako je Fenerbahčeu odlično krenulo u domaćem prvenstvu, bez titule prvaka je i posle deset godina.

Tron je sačuvao ljuti gradski rival Galatasaraj, a trofej nacionalnog kupa je prešao u ruke drugog gradskog suparnika, Bešiktaša.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari