Tadić: Probaćemo da dominiramo, da se mi pitamo 1Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Ušao je u drugom poluvremenu meča sa Slovenijom i sa dve asistencije praktično počastio saigrače da dođu do prve pobede u ovosezonskom izdanju Lige nacija (4:1). Dušan Tadić biće i sutra vodeći ideolog na terenu u dresu Srbije i neko ko bi trebalo da olakša nastojanja „orlova“ da se sa prvog gostovanja vrate neporaženi.

Tadić je svestan ogromnih napora fudbalera koji će u deset dana odigrati čak četiri utakmice.

Švedska je svakako respektabilna reprezentacija, koja u sastavu ima čvrste, snažne i taktički potkovane fudbalere koji igraju u najkvalitetnijim ligama na Starom kontinentu.

„Godinama Švedsku krasi timski duh. Sjajno je organizovana, fizički veoma jaka i igra disciplinovano. Kolektivno se brani, isto tako i napada, neće nam biti nimalo lako. U svakom slučaju dobar test za našu ekipu, da vidimo koliko možemo. Radujem se izazovu u Stokholmu i nadam se pobedi. Švedska igra tvrdo i žustro, ali to je dodatni motiv za naše igrače. Probaćemo da im odgovorimo našim stilom igre. Da dominiramo, da protivnik trči, a mi da se pitamo“, jasan je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari