Tajlanđanke šokirale srpske odbojkašice 1EPA-EFE/SEDAT SUNA

Nekompletna reprezentacija poražena u drugom kolu prvog turnira Lige nacija.

Posle preokreta i startne pobede nad Belgijom, ženska odbojkaška selekcija Srbije izgubila je od Tajlanda – 2:3 (23:25, 27:25, 20:25, 25:20, 12:15).

U nekim drugim okolnostima, sa najjačom postavom i „večitim“ selektorom Zoranom Terzićem, u nekoj drugoj fazi reprezentativne sezone, Orlice bi verovatno nastavile seriju trijumfa protiv ovog rivala, ali je aktuelni šampion jugoistočne Azije pokazao da jučerašnja pobeda nad Bugarskom, u tri seta, nije bila slučajna.

„Nije lako igrati protiv njih, nije bilo lako ni meni ni devojakma. Ovo je novi izazov. Moramo da shvatimo šta se dogodilo i da to popravimo. Nismo srećni što smo izgubili, ali je ovo početak našeg dugog putovanja“, rekao je selektor Danijele Santareli posle meča, već okrenut ka sutrašnjem duelu sa Bugarkama.

„Bugarska ima kvalitet, visoke i iskusne igračice, dugo su zajedno. Biće teško, ali tako je u ovom takmičenju“, zaključio je italijanski stručnjak, kom je ovo prvo takmičenje u ulozi naslednika trofejnog Srbina.

U današnjem porazu jedina svetla tačka u srpskom timu bila je 17-godišnja Jovana Zelenović (17), talentovana dvometrašica koja je osvojila 21 poen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari