Tami Abraham potpisao za Romu 1epa09032398 Chelsea?s Tammy Abraham warms up prior to the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Atletico Madrid and Chelsea FC in Bucharest, Romania, 23 February 2021. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Žoze Murinjo je uspeo u nameri; Roma je dovela Tamija Abrahama plativši Čelsiju 40 miliona evra uz potencijalnih pet na ime bonusa.
Tako je talentovani engleski napadač postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji „vučice“ odmah posle Čeha Patrika Šika, aktuelnog centarfora Bajera iz Leverkuzena.
Mladi golgeter (24 godine), koji ima šest nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske, godišnje će inkasirati između 4.000.000 i 5.000.000 evra.

Zvanično, Abraham je skuplji od asova koji su ostavili ogroman trag u Večnom gradu, kao što su Gabrijel Batistuta (iz Fiorentine za 36.150.000 evra, po današnjem obračunu), Antonio Kasano (iz Barija za 31.000.000) i Vinćenco Montela (25.820.000 evra).

Roma će sumu uplaćivati na rate koje su raspoređene kroz period trajanja ugovora igrača.

– Možete osetiti kad vas klub zaista želi, a Roma je odmah pokazala veliko interesovanje. Roma je klub koji zaslužuje da se bori za titule i trofeje. Imao sam iskustvo osvajanja velikih trofeja i želim ponovo da budem u toj mogućnosti. Želim da pomognem ovom timu da to postigne i dođe na nivo na kojem treba da bude. Velika je čast nositi broj devet u ovom klubu i jedva čekam da startujem“, rekao je Abraham.

On je najefikasniji bio u sezoni 2019/20 kada je dao 15 golova na 34 nastupa za „plavce“.

Bio je to period u kojem je ulogu menadžera u Čelsiju obavljao Frenk Lampard, koji je osim njega, afirmisao brojne mlade fudbalere poput Mejsona Maunta ili Risa Džejmsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari