Potez koji će verovatno oduševiti navijače Crvene zvezde, a razočarati pristalice Partizana urađen je ponedeljak – poslednjeg dana predviđenog za registrovanje igrača za prvi deo Top 16 faze Evrolige. Prema saznanjima Danasa nakon dolaska Vasilija Micića i definitivnog rastanka sa Markusom Vilijamsom i Rajanom Tompsonom crveno-beli su angažovali Tarensa Kinsija, iskusnog beka, koji je u sezoni 2013/14 oduševljavao fanove Partizana. Potpisan je ugovor na dve godine, Amerikanac će se u sredu priključiti saigračima, kada prođe lekarske preglede, po povratku ekipe iz Istanbula sa prvog meča Top 16 faze protiv Efesa.


Dugo se polemisalo o tome ko bi mogao da popuni sastav Zvezde pred početak druge faze Evrolige, klub je intezivno tražio rešenje na poziciji beka-krila; iznenadni razlaz sa Vilijamsom zbog toga što definitivno nije mogao da raskrsti sa marihuanom iskompenzovan je dolaskom Vasilija Micića iz Bajerna najkraće do kraja tekuće sezone, tako da je ponovo ostalo upražnjeno mesto na poziciji dva ili tri, pogotovo posle raskida saradnje sa Tompsonom u nedelju uveče. Njegov prelazak u Trabzonspor zapravo je značio i dolazak Tarensa Kinsija na Mali Kalemegdan iz istog kluba, što će sigurno oduševiti pristalice Zvezde, s obzirom da je reč o zaista kvalitetnom i prekaljenom igraču, izrazitih individualnih kvaliteta.

Kinsi je za turski klub u domaćem šampionatu prosečno postizao 9,7 poena, dok je u Evrokupu ubacivao 12,2 poena. Momak sa Floride pojavio se kao najprihvatljivija opcija za Zvezdu poslednjih dana nakon što su prvobitna rešenja bila ili preskupa (Kej Si Rivers, Džeremi Pargo) ili se po karakteru nisu uklapali u sistem Dejana Radonjića (Toni Mičel). Kinsi je u karijeri nastupao za brojne velikane evropske klupske košarke (Fenerbahče, Efes, Unikaha, Partizan, Nižnji Novgorod, Skavolini), imao je i dve solidne jednogodišnje role u NBA ligašima Memfisu i Klivlendu. Zbog krhke građe (200 cm, 86 kg) podložniji je povredama, krasi ga odlična individualna tehnika, dobar šut sa distance, zavidan atleticizam i sasvim solidan prodor. U sezoni 2013/14 igrao je odlično za Partizan, pogotovo u Evroligi (14,8 poena na 16 utakmica), ali je takmičarsku godinu završio još u martu zbog istegnuća ligamenata desnog skočnog zgloba. Rastanak sa klubom iz Humske nije bio baš u džentlmenskom maniru, inače on je prvi igrač posle Lorensa Robertsa koji je obukao dres večitih rivala.

Od Micića zavisi da li ostaje posle juna

Vasilije Micić sigurno ostaje u Crvenoj zvezdi do kraja tekuće sezone, ukoliko zadovolji kriterijume trenera Radonjića crveno-beli će imati pravo da sa njim potpišu višegodišnji ugovor: “ Doživeo sam veliku čast i zadovoljstvo da konačno zaigram za klub za koji navijam od malena. Malo mi je žao što je ovaj trenutak, koji je za mene važan, kada sam stigao u Crvenu zvezdu, pokvaren dezinformacijom koja se pojavila na pojedinim inostranim sajtovima. I pored toga što to nikad nisam rekao, izvinjavam se navijačima i razumem njihove reakcije i nezadovoljstvo, koje su izazvane nečim što je neistina”, reči su Vasilija Micića nakon što je na sajtu Bajerna objavljena njegova izjava da mu je želja da se na leto vrati u minhenski klub.

 

Zvaničan rastanak sa Tompsonom i Vilijamsom

Crvena zvezda se i zvanično, putem klupskog sajta, rastala sa Markusom Vilijamsom i Rajanom Tompsonom koji će karijeru nastaviti u turskom Trabzonsporu. Sa obojicom je sporazumno raskinuta saradnja; nakon sezone za pamćenje Vilijams je za samo 20 dana, počevši od 1. decembra, uspeo da ponovi prekršaj vezan za korišćenje marihuane zbog čega je bio pod višemesečnom suspenzijom, a pritom se nije zalagao na treninzima, dok Tompson, uprkos velikoj želji i trudu, nije uspeo da partijama na terenu uveri upravu i stručni štab u ispravnost odluke da letos dođe iz nemačkog Bamberga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari