Teatar krize: Mančester junajted na Old Trafordu beleži nezamislive kuriozitete 1Foto: Fonet/AP

Pre nešto više od osam meseci Mančester junajted je na Vembliju savladao Njukasl s 2:0 u finalu 63. Kupa ligaša Engleske u fudbalu.

Bio je to prvi trofej „crvenih đavola“ za šest godina (i 2017. u istom takmičenju). Takozvane „svrake“ su se našle u finalu prvi put posle 1999, a i tada im je s 2:0, ali na starom Vembliju, nade razvejao Junajted.

Došao je dan za naplatu dugova. Trofej Kupa ligaša otići će u ruke drugog, pošto je Njukasl izbacio Mančester u četvrtoj rundi (osmina finala) s 3:0 na Old Trafordu. To je prva pobeda crno-belih u gostima u poslednjih deset godina. U Premijer ligi u decembru 2013. bilo je 1:0. Prva je i pobeda s tri razlike u Mančesteru posle 13. septembra 1930, kada je bilo 7:4 u prvenstvu.

Junajted je s 3:0 izgubio kod kuće i onomad u gradskom derbiju sa Sitijem u Premijer ligi. Da „crveni đavoli“ pretrpe dva uzastopna poraza s tri (ili više) razlike pred svojim navijačima nije im se desilo od jeseni 1962: 5:2 protiv Barnila, 3:0 protiv Blekburna u Prvoj diviziji.

Mančester je izgubio osam od prvih 15 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, što im je najlošiji početak posle te 1962 (9/15). Od deset mečeva u Teatru snova poklekao je u pet. Polovičan je kod kuće poslednji put tako bio 1930.

Parovi četvrtfinala: Čelsi – Njukasl, Port Vejl (treća liga) – Midlzbro (druga), Everton – Fulam (19. decembar), Liverpul – Vest Hem (20. decembar).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari