Tek kada se Nejmaru smrklo, Sergeju je svanulo 1EPA-EFE/STRINGER

Reprezentativac Srbije napokon će zaigrati u azijskoj Ligi šampiona.

Odlukom da Lacio i Seriju A zameni opremom Al Hilala Sergej Milinković Savić je verovatno finansijski zbrinuo unučiće ali je fudbalski ozbiljno skliznuo sa najveće scene.

Uprkos tome što većina fudbalera koja je letos vukla slične poteze pokušava da od lige Saudijske Arabije napravi neko respektabilno prvenstvo i laicima je jasno da se po kvalitetu igre, snazi, brzini i ritmu ne može porediti sa najjačim evropskim ligama.

U Al Hilalu Sergej, pak, nije uspeo da se pozicionira kao jedan od lidera (što je zabrinjavajuće). Početak azijske Lige šampiona morao je da posmatra u civilu zbog pravila o dozvoljenom broju stranaca u jednoj ekipi.

Naime, u azijskoj Ligi šampiona svaki klub može da ima u ekipi šestoricu inostranih igrača (jedan mora da bude iz Azije), a s obzirom na to da ih Al Hilal ima ukupno osam, Sergej je bio jedan od onih koji se nisku „skidali“ za međunarodno takmičenje.

Ipak, teška povreda Nejmara i kidanje prednjih ukrštenih ligamenata uslovili su minimalnu pauzu od šest meseci što je automatski dovelo do toga da Milinković Savić bude registrovan od strane Al Hilala za treće kolo azijske Lige šampiona i večerašnji meč sa Mumbaj Sitijem.

U prva dva kola azijske Lige šampiona, poznati portugalski trener Žorž Žezus od stranaca je koristio Aleksandra Mitrovića, Malkolma, Nejmara i Mičela na oba susreta, dok je u prvoj utakmici peti stranac bio Ruben Neveš, a u drugoj Kalidu Kulibali.

Jedan od razloga zbog kojih Sergej nije igrao u azijskoj Ligi šampiona jeste taj da Al Hilal ima brojne kreativne fudbalere u manevru i da su prednost imali Malkolm, Mičel, Ruben Neveš…

I sam Žorž Žezus je priznao da mu je veoma teško da reprezentativcu Srbije pronađe najbolje mesto u startnoj postavi.

– Tačno je da je Milinković-Savić bolji kada igra bliže protivničkom golu, ali to ne znači da je loš na drugoj poziciji. Sada smo prinuđeni neke stvari da promenimo. Povreda Nejmara je veliki gubitak… Ne samo za Al Hilal, već za čitav saudijski fudbal. Moraćemo da se adaptiramo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari