Ten Hag odbio da odgovara na pitanja novinara tri redakcije 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Dok se novi suvlasnik Mančester junajteda Džim Retklif nosi mišlju o smeni Holanđanina Erika ten  Haga po završetku sezone, trener engleskog fudbalskog velikana vodi svoj bitke i s novinarima na Ostrvu.

Na pres-konferenciji uoči utakmice s Barnlijem na Old Trafordu u 35. kolu Premijer lige odbio je da odgovara na pitanja tabloida San i Miror i lokalnog Mančester Ivning njuza, držeći da su te tri redakcije donele sramne izveštaje o dramatičnom duelu „crvenih đavola“ s Koventrijem u polufinalu domaćeg kupa na Vembliju prošle nedelje.

Junajted je vodio s 3:0, tim iz Čempionšipa ga je dostigao, čak je i još jednom zatresao mrežu, ali mu je gol opravdano poništen zbog „tankog“ ofsajda, a posle po jedne prečke u produžecima odluka je pala na penale.

Favorit je preživeo i u gradskom derbiju sa Sitijem u finalu na Vembliju 25. maja ima priliku da koliko-toliko ublaži utisak o još jednoj nezadovoljavajućoj sezoni.

U prošloj, Ten Hagovoj prvoj, osvojen je trofej u Kupu ligaša, a gradski rival je bio uspešniji u odlučujućem meču u FA kupu.

Mančester je u sredu na jedvite jade slomio otpor poslednjeplasiranog Šefild junajteda (4:2) u zaostaloj utakmici 29. kola engleskog prvenstva.

Posle okršaja novibarima tri pomenuta medija je dozvoljeno da uđu na pres-konferenciju, ali ne i da postave pitanja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari