Ten Hag: Sve je u stavu 1 EPA-EFE/Peter Powell

Nije verovatno očekivao da će zateći raštimovan tim koji na početku sezone neće izgledati kadro ni da se bori za mesto u Ligi šampiona. Blamaža protiv Brentforda u prethodnom kolu (4:0) naterala je Erika ten Haga da definitivno povuče neke radikalne poteze, što je dovelo do toga da već u narednoj rundi Mančester junajted dobije derbi protiv Liverpula (2:1).

Ten Hag je na megdan Crvenima izveo tim bez kapitena Harija Megvajera i Kristijana Ronalda. Kristijan Eriksen zaigrao je nešto povučenije dok su po krilima dejstvovali Sančo i Elanga. Junajted je bio daleko agresivniji i čini se konrektniji sa najisturenijim Rašfordom.

Istovremeno, odbrana je bolje funkcionisala sa štoperskim tandemom Varan-Martinez, uprkos tome što je napravila par kikseva (naročito Martinez). Šahovski miran, delovao je Ten Hag posle utakmice, svestan da je napokon mogao malo da odahne, nakon što je u uvodna dva kola verovatno mislio da vodi amatere, a ne skupo plaćene, zapravo pretplaćene profesionalce.

„Možemo da pričamo o taktici, ali sve je u stavu. Videli ste šta se desi kada izađemo na teren sa stavom: bila je jasna komunikacija između igrača, borbeni duh, videli ste tim i šta on može da postigne. Ovi igrači mogu da igraju dobar fudbal“, naveo je Ten Hag posle utakmice.

Naravno, holandski stručnjak neće promeniti percepciju nakon samo jedne dobijene utakmice od starta sezone u Premijer ligi.

„Hteo sam drugačiji pristup meču, drugačiji stav i to su igrači i izneli na teren, što me čini zadovoljnim. Ovo je tek početak, moramo da budemo skromni, možemo da igramo mnogo bolje ako zadržimo kompoziciju igre. Imamo dobre igrače, sad treba da pokažemo da imamo i dobar tim i biće sve kako treba. Nije sve u priči, rekao sam da treba delovati na terenu, pokazati da smo da smo tim i treba biti hrabar.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari