Mnogo ćeš mi nedostajati: Alkaraz u svlačionici saznao da Nadal ide u penziju, odmah je uzeo telefon i poslao poruku Rafi 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Karlos Alkaraz se danas oprostio od Mastersa u Šangaju izgubivivši od Čeha Tomaša Mahača 7:6(5), 7:5.

Ipak, to nije vest dana u svetu tenisa, a kamoli sporta.

To je, bez sumnje, najava povlačenja Rafe Nadala.

Španac je svojim oproštajnim video-snimkom uzdrmao teniski svet izazvavši cunami reakcija, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Čim je stigao u svlačionicu, Alkaraz je uzeo mobilni telefon u ruke i napisao nekoliko emotivnih reči za nekoga ko mu je bio idol.

– Od dečaka koji te je gledao na televiziji i sanjao da postane teniser do onog koji je imao ogroman dar da igra pored tebe na Rolan Garosu i predstavlja Španiju na Olimpijskim igrama! Hvala puno što si primer na svim nivoima, tvoje nasleđe je neponovljivo. Mnogo sam uživao u našim zajedničkim trenucima i mnogo ćeš mi nedostajati kada odeš posle Dejvis Kupa, Rafa – bila je njegova poruka na „Iksu“.

Već u pres sali, sadašnji broj dva u svetskom tenisu priznao je da je „u šoku“ nakon najave skorog penzionisanja „najboljeg španskog sportistu“, kako je opisoa Nadala.

– Bilo je to veliko iznenađenje, nisam imao pojma ni o čemu. (…) Rafa je moj idol, on je jedan od glavnih razloga zašto sam želeo da budem teniski profesionalac – rekao je Alkaraz.

Alkaraz je istakao „nasleđe koje ostavlja ne samo u tenisu, već i u sportu uopšte, i uverio da je „bolno“ videti Nadala da „napušta tenis, koji on voli“.

– On je neko ko će nam nedostajati – naglasio je Alkaraz.

Aktuelni broj jedan svetskog tenisa, Janik Siner, istekao je da je najava njegovog povlačenja „teška vest za ceo svet tenisa“.

– Imam sreće što sam ga upoznao, on je neverovatna osoba – rekao je Italijan na konferenciji za novinare, pohvalivši Nadala ne samo za to „koliko je bio dobar kao igrač“, već i za lekcije koje je pružio igračima nove generacije.

Siner se prisetio „lekcija koje nas je naučio o tome kako da se ponašamo na terenu, kako da upravljamo situacijama (…), takođe kako da ostanemo skromni i da se ne menjamo  iako doživimo uspeh, biramo prave ljude oko sebe… dao nam je mnoge stvari“.

– Sve ima početak i kraj i samo on zna kako se oseća – zaključio je prvi teniser na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari