Đoković pao za dva mesta, Siner neprikosnoven posle pobede u Njujorku: Objavljena nova lista najboljih tenisera sveta 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Srpski teniser Novak Đoković pokvario je plasman za dve pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima četvrto mesto.

Đoković je četvrti sa 5.560 bodova. On nije uspeo da odbrani titulu na Ju Es openu, pošto je eliminisan u trećem kolu porazom od Australijanca Aleksa Popirina i izgubio je 1.900 bodova.

Prednost na prvom mestu uvećao je Italijan Janik Siner (11.180), koji je sinoć osvojio titulu u Njujorku pobedom protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je napredovao za pet mesta, na sedmo.

Đoković pao za dva mesta, Siner neprikosnoven posle pobede u Njujorku: Objavljena nova lista najboljih tenisera sveta 2
Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Nemački teniser Aleksandar Zverev popeo se za dva mesta, na drugo, dok je Španac Karlos Alkaras zadržao treće mesto.

Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov zadržali su peto i šesto mesto, dok su za po jedno mesto plasman pokvarili Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud i Grigor Dimitrov iz Bugarske, pa zauzimaju osmo, deveto i 10. mesto.

Od srpskih tenisera Miomir Kecmanović napredovao je za jedno mesto, na 53. sa 980 bodova, a za jednu poziciju plasman je popravio i Dušan Lajović i sada je 65. igrač sveta sa 811 bodova.

Laslo Đere pao je za deset mesta na 119. sa 491 bodom, a Hamad Međedović napredovao je za jedno mesto, do 136. da 440 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari