ATP u objavi na “X” nalogu stao u odbranu Janika Sinera, ljubitelji tenisa besni: "Da je Nole to uradio ne bi ga suspendovali, nego bi ga ubili" 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Asocijacija teniskih profesionalaca oglasila se povodom doping slučaja Janika Sinera, trenutno prvoplasiranog na ATP listi.

„Ohrabreni smo što kod Janika Sinera nije utvrđena greška ili nemar. Takođe, želimo da da odamo priznanje istražnom procesu i nezavisnoj proceni činjenica u okviru Teniskog antidoping programa (TADP), što mu je omogućeno da nastavi da se takmiči. Ovo je bila izazovna stvar za Janika i njegov tim i naglašava potrebu da igrači i njihovi timovi budu maksimalno pažljivi u korišćenju proizvoda ili tretmana. Integritet je najvažniji u našem sportu“, saopštio je ATP na svom “X” nalogu.

Ovo saopštenje naišlo je na veliki broj ljutitih komentara, u kojima su navedeni primeri tenisera i teniserki koji su bili suspendovani i za manje prekršaje, a mnogi su istakli primer Simone Halep.

“Banovali ste Halep na dve godine i uništili joj karijeru. Njemu ste oduzeli 400 poena i oslobodili ga odgovornosti. Baš ima smisla”, piše u jednom od komentara, dok se u drugom pominje Novak Đoković:

“Da je to uradio Nole oni ga ne bi suspendovali, nego bi ga ubili”.

“Zašto tek sad saznajemo da je svetski broj 1 bio pod istragom za dopingovanje poslednjih pet meseci”, pita se jedan od onih koji su komentarisali saopštenje ATP.

Siner je pao bio pozitivan dva puta ove godine na steroid klostebol, ali je objasnio da se supstanca našla u njegovom organizmu nakon što ga je upotrebio kao sprej za rane njegov fizioterapeut.

Njegova žalba je usvojena, ali je kažnjen oduzimanjem rezultata, ATP poena i novca sa mastersa u Indijen Velsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari