Italijanski teniser doživeo Đokovićevu sudbinu: Bartoloti ne igra na US openu jer nije dobio američku vizu 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Italijanski teniser Marko Bartoloti neće igrati na US openu zato što nije dobio vizu za ulazak u SAD.

On je bio prijavljen za nastup u konkurenciji muških parova sa zemljakom Flavijom Kobolijem, međutim, američki konzulat u Rimu odbio je njegov zahtev za vizu zato što je 2015. nastupao na jednom turniru u Iranu.

Bartoloti, kome bi ovo bilo prvo učešće na grend slemu u Njujorku, otkrio je na Instagramu da će morati da sačeka neku drugu priliku za debi na US openu.

„Sa dubokim žaljenjem i nevericom prinuđen sam da se povučem sa US Opena, jer mi je odbijena ESTA zbog toga što sam igrao u Iranu 2015. godine, i naknadnog odbijanja vize B1 jer, prema rečima konzula, to nije bila ispravna forma. Hitne zahteve za vizu američki konzulat nije prihvatio. Zahvaljujem se svim ljudima koji su uzalud pokušali da mi pomognu u ovoj nestvarnoj aferi. Progutaću knedlu i opet ću krenuti, kao i uvek“, poručio je 33-godišnji Italijan.

Bartoloti je pre mesec dana bio pozitivan na doping testu jer mu je u krvi pronađena ista supstanca kao i Janiku Sineru, ali je ATP uvažio njegovu žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari