Janik Siner posle vesti da je pao na doping testu: "Izazovan i veoma nesrećan trenutak" 1Foto EPA-EFE/NEIL HALL

Janik Siner, trenutno vodeći teniser na ATP listi, objavio je saopštenje za javnost nakon što je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) otkrila da je Italijan u martu dva puta bio pozitivan na doping testu.

Njegova žalba je usvojena, ali je kažnjen oduzimanjem rezultata, ATP poena i novca sa mastersa u Indijen Velsu.

“Sada mogu da ovaj izazovan i veoma nesrećan trenutak ostavim za sobom. Nastaviću da radim sve što je moguće da bih se pridržavao ITIA antidoping programa i moj tim će biti savršeno pedantan”, saopštio je Siner.

Njegov advokat je rekao ‘da antidoping pravila moraju da budu stroga da bi bila efektivna. Nažalost posledica toga je da nekada nevini sportisti budu u sve to upleteni. Nema sumnje u to da je Janik nevin u ovom slučaju. ITIA to nije osporila, ali zbog strogih pravila Janik je odgovoran za sve što je u njgovom sistemu, čak iako toga nije svestan, kao što je to sada bio slučaj. Ovaj slučaj je sada zatvoren i Janik Siner se raduje nastavku sezone“.

Siner je dvaput bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine, a njegovo objašnjenje je glasilo da je jedan član njegovog tima koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari