Laslo Đere pred meč sa Novakom Đokovićem: Došlo mi je da spakujem torbe i odem kući 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Srpski teniser Laslo Đere, koji je u prvom kolu US opena pobedio Nemca Lenarda Štrufa (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:4), u drugom kolu sastaje se sa Novakom Đokovićem.

Njihov duel na programu je u četvrtak ujutro, oko 2.30 časova, kao drugi meč na centralnom terenu “Artur Eš”.

Đoković i Đere su se i prošle godine sastali na US openu, a teniser iz Sente je izgubio iako je vodio sa 2:0 u setovima.

“Nema tu šta puno da se kaže. Fizički ću biti spreman, nadam se da će i ruka biti dobro. Svi dobro znamo ko je Novak i šta je sve postigao u tenisu. Brojevi su na njegovoj strani – ne samo protiv mene, nego protiv bilo koga. Prošli put sam igrao odlično i bio sam u dobroj formi, jako dobro sam odigrao protiv Novaka. Svakako, šanse vam nisu sjajne kada je on sa druge strane mreže, ali danas sam se opet uverio da je ovaj sport veoma čudan. Par puta mi je došlo da spakujem torbe i da odem kući, a na kraju sam preokrenuo i pobedio”, kaže Đere.

Pobeda nad Štrufom je, kako tvrdi, veoma važna za povratak samopouzdanja.

“Nisam imao velika očekivanja i uspeo sam da ne budem opterećen. Ovo je najbolji tenis koji sam prikazao od operacije, pa mi to daje nadu za budućnost i povratak tamo gde želim da budem. Samo još servis da sredim i da saniram bolove u laktu, podlaktici, ramenu”, rekao je Đere.

Srpski teniser nije postizao dobre rezultate ove sezone jer nije uspeo da uđe u formu posle operacije, a trenutno je 109. igrač na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari