Britanac ironičan posle Sinerovog intervjua za ESPN: Ne tretiraju ga drugačije, ali dobija intervju kao da je predsednik (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Britanski teniser Liam Broudi ironično je prokomentarisao intervju Janika Sinera za ESPN pred početak US opena, smatrajući da mediji pokušavaju da poprave utisak koji je ostavila “doping afera” vodećeg igrača na ATP listi.

„Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug, bio je još više opterećujući jer iako znate da kakav će biti rezultat, i dalje ne znate šta će biti na kraju. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećan“, rekao je Siner za ESPN.

Ipak, Britanac je cinično prokomentarisao izjavu italijanskog tenisera, kao i nastojanje medija da zataškaju aferu.

„Nije tretiran drugačije od ostalih igrača, ali je dobio prečišćen, predsednički intervju sa ESPN kako bi se održao imidž. Gde je ovakva energija za sve ostale? Nikad nisam video nešto slično“, napisao je Broudi na Tviteru.

Nakon što su ga neki pratioci u komentarima optužili da napada Sinera bez osnova, Broudi je odgovorio da nema ništa lično protiv italijanskog tenisera.

“Ludo je da neki ovde misle da mrzim Sinera. Mislim da je on apsolutno briljantan. Fantastičan teniser, uvek je bio veoma skroman. Bio sam njegov navijač još od dana kad je igrao na čelendžer turnirima, što je mnogo pre nego što ga podržavaju mnogi koji se osećaju povređeni mojom izjavom!, objasnio je Britanac.

Podsetimo, mnogi teniseri smatraju da su u “slučaju Siner” primenjeni dvostruki standardi zbog činjenice da je u pitanju vodeći teniser na ATP listi, a Novak Đoković je, takođe, skrenuo pažnju na to da u ovakvim slučajevima ne postoji “sistem.

“Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Prošlo je pet-šest meseci otkad je to saopšteno njemu i njegovom timu. Mnogo je mana u sistemu ,razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način. Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promene. Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku… Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako”, izjavio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari