Tehnologija zakazala, a ukinuli linijske sudije: „Nedostatak zdravog razuma je ludost“ (VIDEO) 1Tejlor Fric. Foto: EPA-EFE/TIM IRELAND

Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) bila je prinuđena da promeni svoja pravila nakon što se u duelu između Tejlora Frica i Brendona Nakašime tehnologija za automatsko dosuđivanje auta nije oglasila zbog kvara.

Posle jednog udarca Nakašime loptica je otišla van terena, Fric nije odmah prekinuo poen, a glavni sudija je, po pravilima, morao da „veruje“ tehnologiji, iako je priznao kako video da je u pitanju bio aut.

Na ovom turniru linijske sudije su ukinute, pa je ATP odlučio da promeni pravila i, ipak, ukaže poverenje „ljudskom faktoru“.

„Nakon nedavnih tehničkih problema sa ‘LIVE ELC tehnologijom’ na turnirima u Montrealu i Sinsinatiju, izvršili smo temeljnu reviziju protokola. Ubuduće, ako sudija tokom poena pokaže da je lopta bila u autu, a nije se oglasio signal od strane sistema, ta odluka će važiti“, saopštio je ATP.

Ova situacija izazvala je i reakcije igrača, pa je Australijanac Tanasi Kokinakis na svom „X“ nalogu filozofski primetio da je „nedostatak zdravog razuma ludost“, dok je Danil Medvedev dodao da je odluka glavnog sudije da se poen ponovi bio pogrešan:

„Smešna odluka, lopta je u autu, poen gotov, pripada Fricu. Zašto ovo nije bila odluka sudije?“, zapitao se Rus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari