Medvedev izbacio Sinera u četvrtfinalu Vimbldona: Da li Đoković ima priliku da se vrati na vrh liste najboljih? 1Danil Medvedev. Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

 

Ruski teniser Danil Medvedev eliminisao je Janika Sinera sa 6:7(7:9), 6:4, 7:6(7:4), 2:6, 6:3 u četvrtfinalu Vimbldona, u jednom od duela koji će dugo ostati u sećanju ljubitelja tenisa koji su imali sreću da ga odgledaju.

Medvedev je savladao trenutno prvoplasiranog na ATP listi posle serije od pet poraza u međusobnim duelima, ali je Moskovljanin do trijumfa stigao i delom zbog toga što je Siner očigledno ima fizičke probleme

Italijan je osvojio prvi set, posle toga je Medvedev preokrenuo, međutim, Siner je uspeo da uvede meč u peti set.

Ipak, u četvrtom gemu Medvedev napravio brejk za vođstvo od 3:1, potom jedva sačuvao svoj servis, ali se ispostavilo da posle toga Siner više nije ima snage.

Medvedev izbacio Sinera u četvrtfinalu Vimbldona: Da li Đoković ima priliku da se vrati na vrh liste najboljih? 2
Foto EPA-EFE/TIM IRELAND

Siner je zbog ovog poraza izgubio 320 ATP bodova ali će sačuvati prvo mesto na listi najboljih igrača sveta sa 9.570 poena.

Novak Đoković na „uživo“ listi ima 7.560 poena, ukoliko savlada Aleksa de Minora imaće 7.960, dok bi mu titula na Vimbldonu garantovala 9.160 bodova.

Šansu da srpskog tenisera ugroze na poziciji broj dva imaju samo Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, međutim, Novakov prolazak u finale bi mu garantovao da će tu poziciju sačuvati i posle turnira u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari