Novak Đoković dobija šest miliona dolara za dva meča: U oktobru turnir sa najbogatijim nagradama u istoriji (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković, koji se trenutno priprema za učešće na turniru u Šangaju, posle Kine će nastupiti na revijalnom turniru na kojem će učestvovati šestorica slavnih tenisera i na kojem će fond nagrada biti najbogatiji u istoriji ovog sporta.

Na egzibicionom takmičenju u Saudijskoj Arabiji, odnosno Rijadu, igraće Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Ovaj turnir mogao bi da predstavlja i potpunu revoluciju u svetu tenisa, jer će nakon njega biti izbrisane granice o do sada poznatim rekordima kada je u pitanju zarada na turnirima.

Nagradni fond biće neverovatan, a najbolji svetski teniseri bogatiji za milione napustiće Saudijsku Arabiju, nakon što odigraju revijalne mečeve.

Svaki od šest učesnika ima zagarantovanu sumu od 1.500.000 dolara, što je tek za 300.000 manje od učešća u finalu nedavno završenog US opena.

Sa druge strane, pobednik turnira u Saudijskoj Arabiji dobiće čak 6.000.000 dolara, što je daleko više nego što je Siner osvojio na poslednjem grend slemu sezone.

Za drugu grend slem titulu u karijeri Siner je dobio 3,8 miliona dolara, pa je jasno da bi u Rijadu uz daleko manje truda mogao značajno da uveća svoje bogatstvo.

Organizatori su odlučili da dvojica najuspešnijih imaju direktan prolaz u polufinale takmičenja. To znači da će Novak Đoković kao najbolji svih vremena i Rafael Nadal kao jedan od njegovih najbližih pratilaca bili slobodni prvog takmičarskog dana.

Turnir počinje 16. oktobra kada će Danil Medvedev igrati sa Janikom Sinerom, dok se Holger Rune sastati sa Karlosom Alkarazom.

Pobednik prvog četvrtfinalnog para u polufinalu igra protiv Đokovića, dok bismo u drugom mogli da gledamo španki derbi jer Nadal čeka rivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari