Ja sam to što jesam, imam jedinstveni balkanski DNK: Novak Đoković u Sofiji igra egzibicioni meč sa Dimitrovim 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Novak Đoković i bugarski teniser Grigor Dimitrov održali su konferenciju za medije pred egzibicioni meč koji će odigrati u Sofiji.

Olimpijski šampion rekao je da mu je drago što će na taj način pomoći rad dobrotvorne fondacije svog prijatelja.

„Zadovoljstvo je biti ovde po drugi put. 2012. je bilo iz drugog razloga, sada je zbog tenisa. Prijatelj sam sa Grigorom, u tenisu smo mnogo godina. Pre četiri godine je došao u Beograd da igramo i sada smo se dogovorili. Drago mi je što mogu da pomognem njegovoj fondaciji, poštujem ga mnogo, i drago mi je što sam ovde. Ne znam koliko ću još profesionalno igrati i srećan sam što sam ovde da igram sa Grigorom, koji je veoma uspešan teniser, želim da Bugarska ima dobar tenis i dobar sport ne navijam samo za Bugarsku, već i za Grigora Dimitrova, njegovu porodicu i fondaciju“, rekao je Đoković, a prenosi agencija BTA.

Srpski teniser otkrio je šta je tajna njegove duge i uspešne karijere.

„Radi se o posvećenosti i radu. Um i telo moraju da budu na najvišem nivou da bi bili u vrhu tenisa. Mnogo elemenata se sastoji od upornosti. Osećam da je formula nešto između shvatanja tačno šta telo želi i onoga što ti Moram da uradim da bih bio potpuno posvećen onome što radiš. Sa svojih 37 godina najviše razmišljam o svom programu da procenim na kojim turnirima mogu da pokažem sebe kao najboljeg tenisera“, rekao je Đoković, a zatim dodao:

„Mnogi igrači su ušli u istoriju u sportu u kojem je velika konkurencija. Morate stalno da se prilagođavate. Telo mnogo pati kada promenite podlogu terena, dvoransku i spoljašnju, vremensku zonu i drugo.  Na našem nivou morate biti veoma dobri što je duže moguće. Tenis je individualan sport u kome imate mnogo izazova“.

On je objasnio da nema dugoročne planove za svoju karijeru i da želi da provodi više vremena sa porodicom.

„Večerali smo sinoć. Rekao sam svom osoblju da prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću ovde i u Kini, pa u Saudijskoj Arabiji, posle neću. Videću kako se osećam za mene, a ja nisam mnogo vremena proveo sa njima da nisam kod kuće i mnogo putujem. Vodim se i rekordima i rezultatima, ali moram da dam prioritet nekim stvarima u odnosu na druge“.

Đoković je istakao da se uvek predstavlja onakvim kakav je.

„Ja sam ono što jesam. Znam odakle dolazim, znam šta je jedinstveni balkanski DNK. Imamo borbeni duh, to je usađeno u nas. Veoma smo strastveni ljudi, ali svi greše. Ponekad smo više temperamentan nego što bi trebalo da budemo, ja sam emotivan, a to je nešto što svi Balkanci razumemo bez zajedničkog jezika“, dodao je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari