Novak Đoković otkrio da želi svoj muzej u Beogradu: Za svakog stranog turistu to bi bila jedna od najvažnijih destinacija u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Najuspešniji teniser sveta svih vremena Novak Đoković rekao je posle meča osmine finala Vimbldona, u kojem je pobedio Danca Holgera Runea (3:0) da bi uskoro mogao da dobije svoj muzej u Beogradu.

„Što se tiče muzeja, to jeste i dalje ideja. Za Knez Mihajlovu iskreno od oca što sam razgovarao, sad se ne radi da se tamo nađe prostor. Postoji ideja da se uradi muzej koji bi izložio pehare i stvari koje sam nosio na nekim važnim mečevima“, rekao je Đoković.

On je dodao da bi to moglo da bude mesto na kom bi se izlagali i trofeji drugih srpskih sportista.

„Ne samo to, ja se nadam da ćemo mi moći da imamo sportskii muzej, ne mi kao porodica, nego Srbija, Sportski savez Olimpijski komitet, ne bih sada da uperim prste u bilo koga, nego prosto kolektivno smatram da Srbija je toliko uspeha u sportu imala i da je sport stvarno zadužio Srbiju”, rekao je Đoković, a zatim dodao da bi takav muzej bio nezaobilazna destinacija za strane turiste koje posećuju Srbiju:

“Meni je prosto nerazumljivo kako mi i dalje nemamo sportski muzej da svaki turista ili stranac koji uđe u Beograd ili Srbiju da je to jedna od Top 10 destinacija koje mora da poseti. Nadam se da će i država nešto da učini jer stvarno sport to zaslužuje. Videćemo šta će sa tim biti.“

Srpski teniser se u četvrtfinalu Vimbldona u sredu sastaje sa Australijancem Aleksom de Minaurom, a organizatori još uvek nisu saopštili kad ovaj duel počinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari