"Novače, najveći si, prošao si kroz oluju i sve preživeo": Najžešći kritičar Đokovića postavio Srbina na presto ispred Federera i Nadala 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković će posle najavljenog povlačenja Rafaela Nadala za novembar ostati jedini aktivan član “velike teniske trojke”.

Dve decenije uživanja je za nama, Federer i Nadal će u penziji evocirati uspomene, dok će Đoković u smiraj karijere pokušati da još neki put “povuče za zulufe” nabrijane klince koji dolaze.

Stručni konsultant “Eurosporta” Mats Vilander dugo je slovio za najžešćeg kritičara Novaka Đokovića, ali je i njegovo srce smekšalo u poslednje vreme. Legendrani švedski teniser je imao samo reči hvale kada je govorio o učinku najvećih tenisera ikada.

– Smatram da će Novak biti veoma ponosan. Na neki način i tužan, ali je prošao kroz oluju. Mlađi je od Rodžera i Rafe, ali je preživeo sve. On je najuspešniji teniser svih vremena, treba da bude ponosan – konstatovao je Vilander za Eurospsort.

Đoković je najtrofejniji teniser sveta kada su u pitanju gren slem turniri (24), ali Vilander smatra da nie sve ni u titulama.

– Imo je veći uticaj na mlađe poput Alkaraza i Sinera i momke koji dolaze. Novakov uticaj je vrlo jasan kada je reč o fizičkoj pripremljenosti današnjih igrača – podvukao je nekada I sam prvi teniser sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari