Đoković posle pobede nad Safijuljinom: Igram za desetku 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Srpski teniser Novak Đoković, koji je u osmini finala mastersa u Šangaju pobedio Rusa Romana Safijuljina (6:3, 6:2), rekao je posle meča da je ovaj duel odigrao na najvišem nivou.

„Ovo je bilo blizu desetke. I jučerašnji i današnji meči, odavno nisam igrao tako dobro. Uživam na terenu i kada je tako, onda ima uživanja i kada se udara loptica na terenu. Ovakvi mečevi i ovo što osećam na terenu, glavni su razlog zašto još uvek igram tenis i takmičim se. Verujem da i dalje mogu da igram na najvišem nivou. Stvar je održavanja tog kontinuiteta“, rekao je srpski teniser

On je dodao da uživa u Šangaju, kako na terenu tako i van dvorane.

Đoković posle pobede nad Safijuljinom: Igram za desetku 2
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

„I van terena se sjajno zabavljam, navijači u Kini su neverovatni. Dobio sam puno poklona, vratiću se kući sa novim koferom punim poklona. Moji klinci najviše od „NoleFama“ ovde u Kini. Pokušaću sve da vratim kući, jako mi je drago zbog njihove ljubavi”.

Teniser koji je četiri puta osvajao trofej na ovom mastersu rekao je da je optimista pred četvrtfinalni duel sa Jakubom Menšikom, koji je na programu u petak.

Ova dva meča, juče i danas, možda su moji najbolji od Olimpijade. Nisam mnogo igrao, ali raduje me činjenica da ovako igram i da se dobro osećam, to je cilj.  Igrati na ovakvom nivou i održavati taj kontinuitet, u visini zadatka i bistrini uma, da donosim odluke veoma brzo, a da se ne umaram previše. I to protiv igrača kao što je Safijulin koji je u odličnoj formi i pobeđivao je poslednjih meseci nekoliko sjajnih igrača. Mislim da sam odigrao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale i nadam se najboljem“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari